Foto: Shutterstock
Pavisam strauji tuvojas Pasaules čempionāts hokejā, kuru mūsu izlase atklās jau 1.maijā, spēlējot pret Kanādas valstsvienību. Tiem, kuri spēles vēros no mājām pie televizora ekrāniem, esam sagatavojuši ļoti gardas un pavisam viegli pagatavojamas uzkodu un mērču receptes, kuras noteikti jāpamēģina ierasto kartupeļu čipsu vietā.

Sagatavojies lielajam hokejam kārtīgi, bet visām karstākajām ziņām no Čehijas seko līdzi šeit

Sparģeļi 'prošuto' šķiņķa mētelītī

Foto: Shutterstock
Interesanta un garda alternatīva ikdienas uzkodām - sparģeļi, kas ietīti gardajā 'prošuto' šķiņķī un nedaudz apcepti uz pannas. Šos noteikti vari baudīt čipšu un grauzdiņu vietā.

Lasīt vairāk

Siera nūjiņas rīvmaizes panējumā

Foto: Shutterstock
Pavisam viegli pagatavojama siera uzkoda, kas iepriecinās ne tikai pašu gatavotāju, bet arī ēdājus. Siera nūjiņām kraukšķīgumu piešķirs rīvmaizes panējums, bet siltais siers tās viducī patīkami kusīs uz mēles.

Lasīt vairāk

Grieķu jogurta un zilā siera mērce

Foto: Shutterstock
Zilais siers, Tobasko mērce un grieķu jogurts? Maigais jogurts un izteiktais siers būs patīkams pārsteigums tavām garšas kārpiņām. Ātri pagatavojama mērce ar asumiņu, kuru baudīt kopā ar uzkodām un dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Apgrauzdēti asie Indijas rieksti

Foto: Shutterstock
Ierasto sāļo zemesriekstu vietā noteikti jāpamēģina šī interesantā recepte - grauzdēti Indijas rieksti ar sāli, laimu un sarkanajiem pipariem asumiņam. Lieliski garšos kopā ar alu vai kādu citu aukstu dzērienu.

Lasīt vairāk

Sīpolu gredzeni alus panējumā

Foto: Shutterstock
Izrādās, fritētus sīpolu gredzenus var itin viegli pagatavot arī mājas apstākļos, nesteidzoties uz tuvāko ātrās ēdināšanas iestādi pēc kārotā. Pāris vienkāršas sastāvdaļas un veiklas rokas, un kārotā uzkoda būs gatava!

Lasīt vairāk

Pikantā meksikāņu uzkoda - gvakamole

Foto: Shutterstock

Gvakamoli ēd ar grauzdētu maizi vai kukurūzas čipsiem, vai kā piedevu pie tortiljas.

Lasīt vairāk

Plaucētās mīklas siera bumbiņas - 'gužēr'

Foto: Shutterstock
Franču virtuves klasika - gužēr cepumiņi. Viegla, pikanta un patīkama uzkoda, pļāpājot ar draugiem pie vīna glāzes. Siera bumbiņām, salīdzinot ar citām uzkodām, ir liela priekšrocība. Tās var sagatavot iepriekšējā dienā un pirms ierodas viesi sasildīt cepeškrāsnī. Ar tām ērti arī doties ciemos. Tām vienmēr ir piekrišana. No šī mīklas daudzuma sanāks 30 siera bumbiņas.

Lasīt vairāk

Ceptas dateles ar kazas sieru un bekonu

Foto: Shutterstock
Neparasta ideja vieglai uzkodai, kas nākusi no vīna un tapu bāra "D'vine" pavāru Līgas Podkaļukas un Viktora Manuela Barahasa Garsijas krājumiem. Izmēģini!

Lasīt vairāk

Ķiploku - krējuma mērce

Foto: Shutterstock
Ar kiploku - krējuma mērci kartupelim būs cita garša.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!