Foto: DELFI.lt
Lietuvas hokeja izlase izcīnījusi otro uzvaru Kauņā notiekošajā pasaules čempionātā pirmās divīzijas B grupā, pie pirmās uzvaras tiekot arī igauņiem.

Igauņi pirmdien izcīnīja "sauso" uzvaru pār Ukrainu – 2:0 (2:0, 0:0, 0:0). Pirmos vārtus Igaunijas izlases uzbrucējs Roberts Roba guva jau spēles 40. sekundē, bet pirmā perioda vidū Vadims Vasjonkins pārsvaru divkāršoja. Atlikušajā spēles laikā neviena no komandām vārtus vairs neguva.

Igaunijas izlases vārtsargs Villems-Henriks Koitma atvairīja visus 33 metienus pa saviem vārtiem.

Lietuvieši pirmdienas spēlē izcīnīja graujošu uzvaru, ar 8:3 (3:1, 3:1, 2:1) pārspējot Rumānijas izlasi. Ar diviem gūtiem vārtiem Lietuvas izlasē izcēlās Edgars Ribakovs un Arnolds Boss, pa vieniem vārtiem guva Povils Verens, Ugņuss Čižs, Marks Kaļeiņikovs un Daniels Bogdzjuls. Rīgas "Dinamo" vārtsargu Mantu Armali pārspēja Ģērgs Biro, kurš guva visus trīs Rumānijas izlases vārtus šai spēlē.

Vēl pirmdien Japānas izlase pagarinājumā ar 4:3 (1:0, 1:3, 2:0) pārspēja Horvātiju.

Pēc aizvadītām divām spēlēm kopvērtējuma vadībā ir mājiniece Lietuva, kurai divas uzvaras, tai ar vienu uzvaru pamatlaikā un vienu pagarinājumā seko Japāna. Igaunija ar vienu uzvaru un zaudējumu pagarinājumā ir trešajā vietā, ceturtā ir Ukraina, bet pēdējā – Rumānija.

Pirmās divīzijas A grupas čempionātā, kas notiek Ungārijā, Polija pirmdien sagādāja Slovēnijai otro zaudējumu, uzvarot ar 4:2 (1:0, 2:1, 1:1), bet mājiniece Ungārija nosargāja uzvaru mačā ar Itāliju - 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!