Lietuvas hokeja izlase pasaules čempionātā pirmajā divīzijā B grupā ar rezultātu 5:6 (3:1, 1:2, 1:3) piekāpās Rumānijas valstsvienībai.

Spēles pirmajā trešdaļā lietuvieši izvirzījās vadībā ar rezultātu 3:1, bet otrajās 20 minūtēs Rumānija rezultāta starpību samazināja līdz 3:4. Lai arī trešo trešdaļu Lietuva iesāka ar vārtu guvumu, tomēr Runāmija spēli noslēdza ar trīs bezatbildes vārtiem un svinēja uzvaru.

Lietuvas labā divus vārtus guva Dariuss Pliskausks, bet pa vieniem vārtiem guva Nerijuss Alisausks, Aivars Bendziuss un Mindaugs Kiers.

Lietuvas hokejisti turnīra pirmajā spēlē ar 0:9 zaudēja Polijai, otrajā cīņā ar 0:3 piekāpās arī Korejai, bet trešajā mačā ar 3:2 pieveica Austrāliju.

Pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas kopvērtējumā Lietuva ar trīs punktiem četrās spēlēs ir piektajā vietā sešu komandu konkurencē.

Šajā gadā pasaules čempionātā ir jauns komandu sadalījums grupās. Nemainīgi ir palikusi augstākā divīzija, kurā startē 16 komandas. Zemāk esošā pirmā divīzija pēc spēka ir sadalīta A un B grupā. A grupas pirmo divu vietu ieguvējas nākamgad spēlēs elitē, bet vājākā komanda noslīdēs uz B grupu. Savukārt B grupas labākā komanda pakāpsies uz A grupu, bet vājākā izkritīs uz otrās divīzijas A grupu, no kuras spēcīgākā komanda pakāpsies uz pirmās divīzijas B grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!