Lietuvas un Igaunijas hokeja izlases pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīrā trešdien piedzīvoja smagus zaudējumus.

Lietuvas izlase pēc divām pārliecinošām uzvarām trešajā spēlē ar rezultātu 0:8 kapitulēja Lielbritānijas valstsvienībai. Britiem vārtus guva astoņi dažādi hokejisti.

Savukārt Igaunijas izlase ar rezultātu 1:7 piekāpās Ukrainas valstsvienībai. Igauņiem vienīgos vārtus guva Roberts Ruba, bet ukraiņiem divas reizes precīzs bija Andri Mihnovs.

Pēc trim spēļu kārtām Ukraina ar deviņiem punktiem ir pirmajā vietā, astoņi punkti ir otrajā vietā esošajai Lielbritānijai, bet Lietuva ar sešiem punktiem ir trešajā vietā. Turnīra mājinieki horvāti ierindojas ceturtajā vietā ar trim punktiem, igauņi ar vienu punktu ir piektajā vietā, bet Rumānija cīnās bez punktiem un atrodas pēdējā vietā.

Pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas uzvarētāji iegūs tiesības nākamgad spēlēt A grupā, kurā šogad ir Austrija, Polija, Slovēnija, Japāna, Itālija un Dienvidkoreja. Savukārt pirmās divīzijas B grupas vājākā komanda izkritīs uz otrās divīzijas A grupu, no kuras augstāk pakāpsies turnīra uzvarētāja Nīderlande.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!