Foto: F64

Līdzjutēju atbalsts Minskā Latvijas izlasei bija tik skaļš, ka likās it kā čempionāts notiktu Rīgā, pēc vēsturiskās uzvaras pasaules čempionāta atklāšanas mačā izteicās Kristaps Sotnieks.

Kā ziņots, Latvijas izlase Baltkrievijā notiekošā pasaules čempionāta pirmajā mačā sestdien ar rezultātu 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) uzveica Somiju. Latvijas izlasei pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīru ar uzvaru izdevies sākt pirmoreiz vēsturē, turklāt arī Somijas izlase tika pieveikta pirmo reizi pasaules čempionātos.

"Mums gāja grūti, bet labi nospēlēja vārtsargs un vajadzīgajos brīžos iemetām vārtus," uzreiz pēc mača žurnālistiem teica Sotnieks, kura gūtie vārti trešās trešdaļas vidū palīdzēja Latvijai panākt izlīdzinājumu 2:2.

Pāris minūtes vēlāk vairākumā izcēlās vēl viens aizsargs Artūrs Kulda un Sotnieks atzina, ka vienmēr ir uzstādījums aizsargiem mest pa vārtiem, "tomēr citreiz tas nesanāk".

Sotnieks secināja, ka vēl jāuzlabo spēle vairākumos. "Nav Sandis (Ozoliņš) un nesanāk vairākums. Laikam jāgaida, kad viņš atgriezīsies."

$d_id=16; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2014star.inc' ?>

Kaut Somijas izlase pasaules čempionātos līdz šim nebija pieveikta, Sotnieks atgādināja, ka pērn līdzīgā cīņā Latvija zaudēja tikai pagarinājumā, tāpēc hokejisti zinājuši, ka pretinieki ir uzvarami.

"Līdzjutēji ļoti palīdzēja un likās, ka čempionāts notiek Rīgā," Sotnieks teica par Latvijas līdzjutēju pilnajām tribīnēm. "Cerams, ka līdz pēdējai spēlei būs pilna arēna."

Latvijas valstsvienība spēcīgāko izlašu sabiedrībā startē jau 18.gadu pēc kārtas, bet iepriekšējos 17 gados atklāšanas mačos tika ciestas 16 neveiksmes un reizi spēlēts neizšķirti.

Latvijas izlase Somijai vismaz punktu atņēma trešajā pasaules čempionāta spēlē pēc kārtas, bet uzvaru izcīnīja pirmo reizi. Šī pasaules čempionātos komandām bija septītā savstarpējā spēle un reizi vienības arī cīnījušās neizšķirti.

Kā ziņots, Somija pēdējos divos pasaules čempionāts bijusi ceturtā, bet šīgada Olimpiādē izcīnīja bronzas medaļas.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs svētdien pret Vāciju. Savukārt apakšgrupas turpinājumā gaidāmi mači pret Kazahstānu, ASV, Krieviju, Baltkrieviju un Šveici.

Pasaules čempionātā 16 izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Komandām, kuras grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Austrija un Slovēnija, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!