Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs arī šogad tomēr varētu spēlēt Latvijas valstsvienībā, intervijā izdevumam "Telegraf" izteicās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Ceturtdien Rīgas "Dinamo" hokejisti bija vakariņās ar jauno Latvijas izlases treneri Tedu Nolanu. No pašreizējā Rīgas komandas sastāva tikai Sandis Ozoliņš un Ņiživijs iepriekš izteikušies, ka noslēguši karjeru izlasē. Taču Lipmans atklāja, ka Ņiživiju tomēr interesē spēlēšana savā valstsvienībā.

"Es zinu, ka Saša ir teicis, ka izlasē vairs nespēlēs. Taču, ja viņš atnāca tikties ar Nolanu, tad tas nozīmē, ka viņam interese ir. Ne tā? Bija ieradies arī Jānis Sprukts. Domāju, ka ar Nolanu viņi atradīs kopīgu valodu," teica Lipmans.

No "Dinamo" hokejistiem uz tikšanos ar jauno valstsvienības treneri neieradās tikai Ozoliņš, taču Lipmans tam nevēlējās pievērst lielu uzmanību: "Viņš neatnāca šodien, atnāks rīt. Iespējams, viņam bija kādas personīgas darīšanas. Žēl, ka Ozoliņš paziņojis par nespēlēšanu izlasē."

Kā ziņots, Nolans iepriekš izteicies, ka Latvijas valstsvienibā vēlas redzēt gan Ozoliņu, gan Ņiživiju.

Tikmēr uz gaidāmo pārbaudes turnīru "Euro Ice Hockey Challenge" (EIHC), kas notiks februārī, ļoti vēlas ierasties Georgijs Pujacs, kurš spēlē Omskas "Avangard" komandā.

"Ļoti atbraukt grib Pujacs, kurš jau sazinājies ar federāciju. Taču problēmas ir ar Edgaru Masaļski, kuru uz turnīru nevēlas atbrīvot viņa klubs "Jugra"," skaidroja Lipmans.

Tuvākajā laikā būs zināms arī precīzs valstsvienības kandidātu saraksts uz EIHC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!