Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans intervijā laikrakstam "Telegraf" atklājis, ka Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans pasaules čempionāta laikā bijis gatavs sodīt vairākus valstsvienības līderus.

Latvijas hokeja izlase PČ ieņēma desmito vietu, taču septiņās spēlēs izcīnīja tikai divas uzvaras, pie tam pēdējās trijās neguva nevienus vārtus.

"Mums ir spēlētāji, kuri sevi uzskata par īstiem profesionāļiem. Diemžēl, kārtējo reizi jāsecina, ka spēlēs izlases rindās viņi pilnībā sevi "neizliek".. Mūsu zvaigznes sākušas arī savādāk uzvesties. Tāda sajūta, ka viņi kļuvuši par čempioniem. Negribu šo tēmu tālāk apspriest, bet varu pateikt, ka Stokholmā Nolans bija soļa attālumā no tā, lai spertu radikālus mērus, lai sodītu dažus līderus," neslēpj Lipmans.

LHF prezidents norādīja, ka Nolans tagad sapratis, "ar ko viņam ir darīšana". Kanādiešu hokeja speciālists sarunās esot teicis, ka turpmāk šādus cilvēkus uz izlasi neaicinās un vairāk strādās ar jaunajiem.

Intervijā Lipmans apgalvoja, ka Nolans vēlas palikt kopā ar Latvijas izlasi, lai gan viņam esot piedāvājumi vadīt klubus. LHF prezidents izteicās, ka arī federācija varētu turpināt sadarbību ar Nolanu.

Skarbu kritiku no Lipmana saņēma Nolana asistenti. Šajā gadā Nolanam palīdzēja Artis Ābols, Viktors Ignatjevs un Sergejs Naumovs, kuri ir KHL kluba Rīgas "Dinamo" treneri.

"Viņiem ir jāatbild par to, kas notika Zviedrijā. Puse spēlētāju ir no Rīgas "Dinamo". Un tieši Nolana palīgi atbildēja par viņu psiholoģisko un fizisko sagatavotību. Bet viņi ar to nenodarbojās. Viņiem bija laiks. Viņi kā treneri izlasē bija jau no februāra. Nevis no aprīļa, bet no februāra. Jau no februāra es viņiem regulāri maksāju naudu, labu naudu. Jo domāju, ka sezonas laikā, strādājot klubā, viņi gatavos spēlētājus izlasei," asos toņos teica Lipmans.

Lipmans piebilda, ka hokejisti par 10.vietu nekādas prēmijas nesanāks. LHF prezidents vēl noteica, ka "mēs bijām idioti, ka viņiem maksājām iepriekš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!