Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans sarunā ar portālu "Delfi" neslēpa vilšanos par uzsākto sadarbību ar Dāniju par pasaules čempionāta kopēju rīkošanu.

Kā zināms, Latvija un Dānija izvirzījušas kopēju kandidatūru 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanai. Vēl uz PČ rīkošanu kandidē Vācijas-Francijas kopējā kandidatūra, bet IIHF lēmumu pieņems 17.maijā Helsinkos.

"Domāju, ka pieļāvu kļūdu, piekrītot iet kopsolī ar dāņiem. Mūsu valsts ir labi zināma hokeja sabiedrībā. Mēs sevi pierādījām jau 2006.gadā un domāju, ka varējām arī vienatnē kandidēt uz pasaules čempionāta rīkošanu," saka Lipmans. "To, ko tagad dara Dānija, skaidrojoties par visādiem sīkumiem... Pat negribas runāt."

Lai gan atkāpšanās ceļa vairs nav, jo IIHF lēmumu pieņems jau pēc pāris nedēļām, Lipmans uzskata, ka Latvijas-Dānijas kandidatūrai nav izredžu. "Domāju, ka mums neiedos čempionātu. Nav īpašas ticības, un arī īsti negribas. Vācijai un Francijai ir lielākas izredzes. Vācijas lielākais trumpis ir doma atkal 75 000 līdzjutēju lielo futbola arēnu pārvērst par hokeja laukumu, bet Francijai ir ne mazāks potenciāls."

"Ja nākamreiz pieteiksim kandidatūru, tad tikai atsevišķi. Kaut vai uz to pašu 2018.gada pasaules čempionātu. Esmu pārliecināts, ka spētu uzvarēt cīņā par šo čempionātu. Bet tagad visas izšķirošās spēles [pusfināli, spēle par trešo vietu un fināls] notiks Dānijā," turpina LHF prezidents. "Jā, es sākotnēji piekritu šim variantam, bet tad viss sašūpojās. Nejūtu interesi par šo projektu. Bet dāņiem, starp citu, joprojām nav starptautiskām prasībām atbilstošas arēnas. Viņi tikai nākamgad grasās sākt celt, tāpēc nevarēja vieni paši pieteikties."

Runājot par to, ka arī Latvijai nav divu arēnu, kas nepieciešamas pasaules čempionāta rīkošanai, Lipmans piebilda, ka tā nav problēma. "Protams, otra arēna būs nepieciešama. Paši redzat, cik bieži [Rīgas "Dinamo" prezidents Juris] Savickis izteicies, ka ir gatavs celt arēnu. Tā kā uzcelsim līdz tam laikam. Ja jau viņš tā teica, tad uzcelsim. Viņš taču pilda solījumus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!