Foto: Reuters/Scanpix

Zviedrijas hokeja izlases vārtsargs Henriks Lundkvists pēc uzvaras šāgada pasaules čempionātā atzina, ka ir ļoti gandarīts par izcīnīto titulu, kas mazina rūgtumu par zaudējumu Stenlija kausa izcīņā.

Kā ziņojām, Zviedrijas izlase turnīra finālspēlē ar Lundkvistu vārtos ar 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pārspēja iepriekšējo divu pasaules čempionātu uzvarētāju Kanādu.

Henriks Lundkvists Zviedrijas izlasei pievienojās turnīra laikā, kad viņa pārstāvētais Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubs Ņujorkas "Rangers" izstājās no Stenlija kausa izcīņas.

"Beidzot es esmu pasaules čempions!" 35 gadus veco Lundkvistu citē izdevums "Sport Ekspress". "Kad es pametu Ņujorku pēc zaudējuma "play off", biju ļoti sarūgtināts. Taču jebkurā gadījumā uzskatu, ka šī man bija lieliska iespēja – pārstāvēt savu valsti, spēlējot vienā komandā ar brāli. Redzēju, kādi puiši ir sapulcēti, tāpēc mans mērķis bija zelts, un šo sapni es piepildīju."

"Kanādai es esmu zaudējis gan pasaules čempionātā, gan olimpiskajās spēlēs, tāpēc man bija tikai viena doma galvā: pienācis laiks "kļavas lapas" apspēlēt, jo bija radusies teicama izdevība," saka Lundkvists. "Tagad sajūtas ir neaprakstāmas!"

"Kanāda bija ļoti spēcīga," neslēpj pieredzējušais vārtsargs. "Ļoti grūti pret viņiem bija spēlēt. Absolūti līdzīgs mačs, paveikties varēja jebkurai komandai."

Līdz šim vienīgā zelta medaļa Zviedrijas izlasē Lundkvista kolekcijā bija 2006. gada Turīnas olimpiskajās spēlēs izcīnītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!