Foto: LETA
Pieredzējušais uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis, pēc četru gadu pārtraukuma atkal pretendējot uz vietu Latvijas izlasē pasaules čempionātā, vēlas no hokeja spēlēšanas gūt baudu un par savām izredzēm braukt uz Stokholmu galvu lieki nelauza.

Pēdējo reizi Macijevskis pasaules čempionātā spēlēja 2008.gadā Halifaksā, kur Latvijas izlase ierindojās 11.vietā, bet uzbrucējs trīs spēlēs palika bez rezultativitātes punktiem. Šoreiz uzaicinājums uz izlasi Norvēģijas čempionātā sezonu aizvadījušajam hokejistam bija negaidīts, jo sākotnēji kandidātu sarakstā Macijevskis netika iekļauts, bet, rodoties robiem sastāvā, viņš saņēma zvanu ar aicinājumu palīdzēt izlasei.

"Tas bija negaidīti, jo jau kādu laiku biju citā režīmā ‒ trīs nedēļas biju atpūties un par hokeju tobrīd vairs nedomāju. Taču tāpēc ir vēl interesantāk, un pašlaik jūtos normāli," sarunā Macijevskis sacīja, kā ir atgriezies ierastajā ritmā.

Pieredzējušais uzbrucējs, kuram jūnijā paliks 37 gadi, karjeras laikā ir piedalījies astoņos pasaules čempionātos elites grupā un bija arī starp tiem Latvijas izlases hokejistiem, kuri pirms 16 gadiem debitēja elites grupā 1997.gada pasaules čempionātā Somijā. Macijevskis uzskata, ka salīdzinājumā ar pēdējo čempionātu izlasē nekas būtiski nav mainījies. "Atmosfēra ir tā pati, arī izlases darbā nekādas būtiskas atšķirības nemanu, visi dara savu darbu. Protams, izmaiņas ir gatavošanās sistēmā, jo izlasei ir jauns treneris, kam ir savi mērķi," pastāstīja hokejists.

Treniņi kanādieša Teda Nolana vadītajā izlasē ir gana intensīvi, jo ne tikai Macijevskim, bet arī citiem spēlētājiem pēc sezonas beigām klubos bijis ilgāks pārtraukums, tāpēc jāatgūst sportiskā forma. "Treniņos mūs arī vajag padzenāt, jo daudzi, līdzīgi kā es, divas trīs nedēļas nebija neko darījuši. Vajag uzkrāt sportisko formu, lai labāko kondīciju sasniegtu uz pasaules čempionātu," Macijevskis ir gatavs svīst treniņos.

Par izredzēm braukt uz Stokholmu un piedalīties savā devītajā augstākās divīzijas čempionātā viņš daudz galvu nelauza, jo patlaban viņam svarīgāk ir gūt baudījumu no sava darba. "Man jau ir tas vecums, kad no hokeja spēlēšanas es gribu gūt baudu, tāpēc neko daudz nerēķinu, kādas ir manas izredzes un vai es spēlēšu čempionātā. Kā būs, tā būs," Macijevskis ir gatavs dažādiem pavērsieniem.

Šosezon "Stjernen" komandā Macijevskis aizvadīja gana rezultatīvu sezonu, 40 spēlēs regulārajā čempionātā gūstot 15 vārtu un izdarot 23 rezultatīvas piespēles. Savukārt četros izslēgšanas turnīra mačos viņš nopelnīja trīs punktus par piespēlēm partneriem. "Norvēģijā šosezon es patiešām guvu gandarījumu no tā, ko daru, un arī turpmāk gribu turpināt tāpat. Cenšos liekas domas nedomāt, jo, kad galvā parādās liekas domas, hokeja spēlēšana beidzas," uzskata Macijevskis, kurš piedalījies visās četrās Latvijas izlases pārbaudes spēlēs pirms šā gada čempionāta un ir sastāvā arī spēlēm pret Krieviju.

Pēdējos treniņos uzbrucējs spēlēja kopā ar Alekseju Širokovu un Kasparu Saulieti, kas būs viņa partneri arī tuvākajos divos mačos.

Latvijas hokeja izlase gatavojas pasaules čempionātam, kas Stokholmā un Helsinkos sāksies 4.maijā. Latvija grupu turnīru aizvadīs Stokholmā, kur spēlēs pret Krievijas, Vācijas, Itālijas, Čehijas, Norvēģijas, Dānijas un Zviedrijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!