Foto: Reuters/Scanpix

Par 2012.gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgāko spēlētāju žurnālistu aptaujā atzīts jauno pasaules čempionu Krievijas izlases uzbrukuma līderis Jevgeņijs Malkins.

Malkins turnīrā guva 11 vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, kļūstot arī par visa čempionāta rezultatīvāko spēlētāju. Tikai viens punkts mazāk čempionāta vienam no lielākajiem atklājumiem norvēģiem Patrikam Tūresenam (7+11).

Malkins, kurš trešo reizi karjerā iekļuva pasaules čempionāta simboliskajā izlasē, atzīts arī par pasaules čempionāta labāko uzbrucēju turnīra direktorāta vērtējumā. Kopā ar Malkinu pasaules čempionāta simboliskajā izlasē žurnālisti iebalsoja iekļauts arī Tūresens, Slovākijas izlases vārtsargs Jans Laco, zviedru uzbrucējs Henrīks Zeterbergs, slovāku milzis Zdeno Hara un krievu aizsargs Iļja Ņikuļins.

Vēl turnīra direktorāts par labāko vārtsargu atzina Laco, bet labākā aizsarga balvu saņems cits vicečempions – Hara.

Atgādinām, ka svētdien trešo reizi pēdējo piecu gadu laikā par pasaules čempioniem kļuva Krievijas hokejisti, kuri finālā ar 6:2 pieveica Slovākiju. Savukārt bronzu ieguva Čehija, kas ar 3:2 apbēdināja vienus no čempionāta mājiniekiem Somiju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!