Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas hokeja izlasei tuvākajā laikā pievienosies Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" rezultatīvais uzbrucējs Jevgēņijs Malkins, kamēr Detroitas "Red Wings" uzbrucējs Pāvels Dacjuks vēl nav izlēmis par spēlēšanu valstsvienībā, vēsta Krievijas mediji.

Atgādinām, ka Pitsburgas "Penguins" Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā ar 2-4 piekāpās Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Filadelfijas "Flyers".

"Es spēlēšu valstsvienībā un tai pievienošos izlasei 2. maijā Maskavā," Malkins citēts portālā "allhockey.ru". "Man nav citas izvēles, jo Stenlija kausa esam izstājušies. Tagad mēģināšu uzvarēt pasaules čempionātā."

Tikmēr Dacjuks, kura pārstāvētā "Red Wings" ar 1-4 piekāpās Nešvilas "Predators", vēl otrdien trenējās savas komandas treniņu laukumā, un pagaidām viņš vēl nav izlēmis, vai palīdzēs Krievijas izlasei valstsvienībā.

Malkins NHL 75 regulārā čempionāta spēlēs guva 50 vārtus un izdarīja 59 rezultatīvas piespēles, bet Dacjuks 70 spēlēs izcēlās ar 19 vārtiem un 48 rezultatīvām piespēlēm.

Krievijas izlase būs Latvijas valstsvienības pretiniece pasaules čempionāta B apakšgrupā. Vēl abas komandas sacentīsies ar Norvēģiju, Vāciju, Dāniju, Itāliju, Zviedriju un Čehiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!