Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas hokeja izlases pārliecinošā uzvara pasaules čempionāta pusfinālā pār Somiju esot pārsteigums arī mača varonim Jevgēņijam Malkinam, Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) oficiālajā mājaslapā citēts hokejists.

Atgādinām, ka pasaules čempionāta pirmajā pusfināla spēlē sestdien Malkina trīs gūtie vārti kaldināja Krievijas izlases uzvaru ar rezultātu 6:2 (2:1, 2:0, 2:1) pār turnīra mājinieci Somiju.

"Mani maiņas biedri man ļoti palīdzēja. Nav iespējams tā vienkārši gūt vārtus," par savu sniegumu stāstīja uzbrucējs. "Mēs zinām, ka Somija ir laba komanda, bet mēs negaidījām, ka viņus uzvarēsim ar līdzīgu rezultātu, ar kādu uzvarējām Norvēģiju."

Tikmēr Krievijas izlases galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs stāstīja, ka viņa komanda bija kārtīgi izpētījuši pretiniekus.

"Mēs ar Somiju jau iepriekš esam spēlējuši un es pazīstu viņu treneri, tāpēc mēs zinājām, kāda veida komanda tā ir un ko no tās sagaidīt," stāstīja speciālists. "Tā ir laba komanda, bet mēs esam ļoti pārsteigti, ka rezultāta starpība nebija mazāka."

Savukārt Somijas izlases spēlētājs Janne Niskala, kurš savas komandas labā guva vienus vārtus, zaudējumu skaidroja ar vājo uzbrukumu un aizsardzību.

"Mēs nespējām turpināt veiksmīgo spēles sākumu," teica Niskala. "Mēs nespējām noturēt ripu viņu zonā un aizsardzībā pretiniekiem devām pārāk lielu plašumu."

Finālā, kas norisināsies svētdien, Krievijas izlase spēkosies ar Čehijas un Slovākijas pāra uzvarētāju.


Atgādinām, ka ceturtdaļfinālā Krievija ar 5:2 apspēlēja Norvēģiju, bet Somija ar 3:2 uzvarēja ASV.

Atgādinām, ka aizvadītajā gada pasaules čempionātā abas komandas arī spēkojās pusfinālā. Toreiz ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) uzvarēja Somija. Šajā mačā ar saviem supervārtiem izcēlās Mikaēls Grandlunds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!