Foto: F64

Pēc Latvijas hokeja izlases neveiksmīgā pasaules čempionāta sākuma Edgars Masaļskis joprojām ir statistiski sliktākais vārtsargs turnīrā. Savukārt Armandu Bērziņu vēl arvien neviens nav apsteidzis rupjāko spēlētāju sarakstā.

Masaļskis trijās pasaules čempionāta spēlēs atvairījis vien 80,3% metienu, no priekšpēdējā vietā esošā slovēņu vārtsarga Roberta Kristiana atpaliekot par vairāk nekā sešiem procentiem.

Savukārt labāko vārtsargu saraksta pirmās divas vietas ieņem kanādietis Diveins Dūbniks un Jūnass Enrots no Zviedrijas, kuri abi atvairījuši 94,9% metienu.

Ar pirmajā spēlē nopelnītajām 25 soda minūtēm Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucējs Armands Bērziņš pēc trim spēļu kārtām joprojām ir rupjākais pasaules čempionāta hokejists.

Čempionāta pirmajā mačā ar Krieviju Bērziņš rupji nospēlēja pret pretinieku uzbrucēju Sergeju Soinu, tiekot noraidīts uz 5+20 minūtēm. No diskvalifikācijas uz nākamo maču gan latvietis izvairījās.

Otro vietu rupjāko spēlētāju sarakstā ar 12 soda minūtēm dala zviedrs Henriks Talinders un amerikānis Ēriks Džonsons. Ceturto vietu ar astoņām soda minūtēm dala Latvijas izlases aizsargs Māris Jass, bet uzbrucējs Gints Meija dala desmito vietu ar četrām soda minūtēm divās spēlēs.

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā joprojām ir krievs Iļja Kovaļčuks un Petri Kontiola no Somijas, kuri abi aizvadītajā kārtā guva vēl pa diviem punktiem. Pirmo vietu ar pieciem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm joprojām ieņem pašreizējo pasaules čempionu pārstāvis Kovaļčuks, bet viņam ar trim vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm seko Kontiola. Savukārt uz trešo vietu ar diviem vārtiem un četrām piespēlēm pakāpies kanādietis Stīvens Stemkoss.

Labākais cīnītājs iemetienos pašlaik ir kanādietis Raiens O'Reilijs, kurš uzvarējis desmit no 12 iemetieniem, kuros piedalījies.

Tikmēr pēc +/- koeficienta pie pozitīva koeficienta +6 tikuši kanādietis Braiens Kempbels, kā arī Krievijas izlases pirmās maiņas uzbrucēji Kovaļčuks, Aleksandrs Radulovs un Andrejs Loktionovs.

No Latvijas izlases spēlētājiem laukumā visvairāk aizvada pirmās maiņas aizsargi Artūrs Kulda un Krišjānis Rēdlihs, kuri nospēlē vidēji 22 ar pusi minūtes. Pie pozitīva lietderības koeficienta (+1) pamanījušies tikt Jānis Andersons un Koba Jass, bet pārliecinoši sliktākais lietderības koeficients ir vecākajam no brāļiem Rēdlihiem (-8). Zīmīgi, ka Krišjāņa Rēdliha maiņas partnera Kuldas lietderības koeficients ir "vien" -6.

Rezultatīvākais spēlētājs Latvijas izlasē ir Lauris Dārziņš, kurš izcēlies ar vieniem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, bet nevienam citam hokejistam nav vairāk par vienu rezultativitātes punktu. Dārziņš arī izdarījis visvairāk metienu pa pretinieku vārtiem (14), bet viņam ar 12 metieniem seko Mārtiņš Cipulis.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim kārtām Helsinku grupā pirmajā vietā ar deviņiem punktiem atrodas pašreizējā čempionvienība Krievija, par punktu mazāk ir Somijai, bet pa sešiem punktiem ir ASV un Slovākijas izlasēm. Pa trim punktiem ir Francijas un Austrijas izlasēm, pie viena punkta tikusi Vācija, bet Latvija joprojām cīnās bez punktiem.

Tikmēr Stokholmas grupā pirmo vietu ar astoņiem punktiem ieņem Šveice, par punktu apsteidzot Kanādu, bet par dieviem - Norvēģiju un Zviedriju. Pa trim punktiem izcīnījušas Čehija un Baltkrievija, bet Dānijai un Slovēnijai ir attiecīgi divi un viens punkts.

Turpmākajos mačos turnīrā Latvija ceturtdien, 9.maijā, tiksies ar pagājušā gada pasaules vicečempioni Slovākiju, vēl pēc divām dienām to sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju. Lai izvairītos no izkrišanas uz pirmo divīziju, Latvijas hokejistiem turnīra atlikušajos mačos nepieciešamas vismaz divas uzvaras.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!