Foto: F64
Latvijas hokeja izlase pirmajā spēlē pasaules čempionātā (PČ) pret Krieviju nav favorīte, taču sestdien Stokholmā cīnīsies par uzvaru un izdarīs visu, lai pretiniekam atņemtu punktus, teica valstsvienības vārtsargs Edgars Masaļskis.

Pret Krieviju Latvijas izlasei vienmēr ir smagas spēles, jo pretiniekam ir meistarīgi spēlētāji un laba komanda, teica Masaļskis, piebilstot, ka pret krieviem ir grūti spēlēt jebkurai komandai.

"Ja skatās pēc uzvārdiem, jā, Krievijai ir labāks sastāvs, taču ne vienmēr uzvaru gūst komanda, kam tā teorētiski pienāktos," spēku samēru izvērtēja Masaļskis. "Mēs negrasāmies iziet laukumā un zaudēt tikai tādēļ, ka Krieviju uzskata par augstākas klases komandu. Spēlēsim uz uzvaru, uzspiedīsim savu spēli un izdarīsim visu, lai Krievijai atņemtu punktus," piebilda Latvijas vārtsargs.

Latvijas izlasei palīdzēs, ka, gatavojoties PČ, tā Krieviju vienā pārbaudes spēlē uzvarēja, uzskata Masaļskis. Viņš gan atzina, ka nevar nopietni salīdzināt pārbaudes spēli ar cīņu pasaules čempionātā.

Spēlē pret Krieviju Masaļskis vēlētos, lai stingrāk tiktu pieskatīti sāncenšu potenciālie uzbrukuma līderi Pavels Dacjuks un Jevgeņijs Malkins. Taču koncentrēt visu uzmanību uz diviem spēlētājiem arī neesot vērts, jo Krievijai netrūkst citu meistarīgu izpildītāju. Latvijas izlase būs noskaņojusies nospēlēt maksimāli disciplinēti, apzinoties, ka vārtu gūšanai varētu būt maksimums trīs līdz četras iespējas, komandas saskaņotas sadarbības nozīmīgumu uzsvēra Masaļskis. Viņš cer, ka Latvijas hokejisti nekļūdīsies savā zonā un pretiniekiem nepasniegs nepelnītas dāvanas.

Krieviju Masaļskis nosauca par vienu no PČ favorītiem, turpretim Latvijas izlasei, pēc viņa domām, ir pa spēkam tikt ceturtdaļfinālā, bet vēlāk turnīra gaidā varbūt sagādāt arī kādu pārsteigumu.

Jau ziņots, ka Latvijas un Krievijas izlases "Globen" arēnā tiksies plkst. 17.15 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!