Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins pēc izšķirošās spēles ar Vāciju par tiesībām spēlēt šāgada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā atzinis, ka pašam arī sanācis kļūdīties, bet kopumā ir gandarījums par turnīrā paveikto.

Kā ziņojām, Latvijas izlase pēdējā A grupas spēlē ar 3:4 pēcspēles metienos zaudēja Vācijai, kura čempionātu turpinās ar ceturtdaļfinālu. Elvis Merzļikins šai mačā vairākkārt glāba Latvijas komandu no vārtu zaudējuma, atvairot 37 metienus, taču "bullīšos" veiksmīgāka izrādījās Vācijas izlase.

"Es neesmu dievs, lai "izvilktu" visas ripas," pēc spēles žurnālistiem atzina Merzļikins, kurš tika atzīts par labāko Latvijas izlases spēlētāju šai mačā. "Izglābu pirmajā momentā, bet pēc tam ripa pārleca pāri manām rokām un ielidoja vārtos. Otro ielaisto ripu man vajadzēja ņemt, par lēnu noreaģēju. Taču gandarījums ir, šogad mēs labi nospēlējām. Mums ir jauns treneris, kontakts ar viņu ir lielisks. Es lepojos ar komandu!"

Latvijas hokeja izlase 2017. gada pasaules čempionātu noslēdza 10. vietā, kas ir labākais sasniegums aizvadīto četru gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!