Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases jaunais treniņu komplekss un treneru attieksme ir pielīdzināma Nacionālās hokeja līgas (NHL) līmenim, pēc pirmā treniņa ar valstsvienību teica vārtsargs Elvis Merzļikins.

Jau vēstīts, ka otrdien Merzļikins uzsāka treniņus ar Latvijas izlasi, kas turpina gatavoties maijā gaidāmajam pasaules čempionātam. Pēc treniņa Latvijas vārtsargs atzinīgi novērtēja izlases jauno kompleksu.

"Noteikti līmenis ir līdzīgs NHL. Treneru attieksme, viss, kas nepieciešams, lai sagatavoties spēlēm. Pašam tikai jāspēlē un jāparāda sevi no labākās puses," Latvijas Hokeja federācijas mājaslapā citēts Merzļikins. "Esmu priecīgs atgriezties izlasē, satikt komandas biedrus. Kopš pēdējās reizes ir vērojamas lielas izmaiņas. Tas ir papildus stimuls būt šeit."

Tāpat Merzļikins jau atradis kopīgu valodu ar jauno galveno treneri Bobu Hārtliju.

"Nedaudz no rīta aprunājāmies. Var redzēt, ka viņam ir savs mērķis un viņš zina, ko grib un darīs visu, lai to sasniegtu. Šajā ziņā mēs ar viņu saprotamies. Domāju, ka viņam ir līdzīga mentalitāte kā man. Es nemāku zaudēt. Vai nu tu uzvari kā čempions vai arī tu zaudē kā čempions," turpināja vārtsargs.

Pēc sezonas beigām Šveices komandā "Lugano" Merzļikins vairs nav trenējies, tāpēc viņam nepieciešam laiks, lai atkal uz ledus justos komfortabli.

"Pēdējo reizi slidoju pirms divām nedēļām, jo nebija iespējas trenēties Lugano. Bija grūta pierast pie formas, bet tas ir normāli, vēl pāris treniņi un būs labi," skaidroja Merzļikins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!