Foto: F64

Latvijas hokeja izlase bija pelnījusi uzvarēt Zviedriju un pasaules čempionātu iesākt ar uzvaru, uzskata valstsvienības vārtsargs Elvis Merzļikins.

Jau ziņojām, ka Latvijas izlase pasaules čempionāta ievadā cienīgi spēkojās ar Zviedrijas izlasi, pagarinājumā piekāpjoties ar rezultātu 1:2.

"Sāpīgi zaudēt šo maču," Merzļikina teiktais pēc spēles citēts Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājaslapā. "Mēs nospēlējām neveiksmīgi, kad zaudējām vārtus pagarinājumā. Zviedrija pierādīja, ka ir laba komanda un mums nebija viegli, bet es joprojām domāju, ka bijām pelnījuši uzvarēt.".

Merzļikinu šajā mačā atzina par labāko spēlētāju Latvijas izlasē, un viņš savā pasaules čempionāta debijā atvairīja 40 no 42 pretinieku metieniem.

Vēl priekšsacīkstēs Latvijas hokejistus gaida cīņas ar Čehiju, Krieviju, Šveici, Dāniju, Kazahstānu un Norvēģiju. Pasaules hokeja čempionāta spēļu kalendāru un visu jaunāko informāciju par gaidāmo turnīru var uzzināt portāla "Delfi" speciālajā sacensību sadaļā "Hokejs 2016".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!