Latvijas hokeja izlases uzbrucējam Miķelim Rēdliham pasaules čempionāts Maskavā ceļgala traumas dēļ noslēdzies priekšlaicīgi un ceturtdien viņš dosies uz mājām, informēja komandā.

Traumu Rēdlihs guva trešdien spēlē pret Šveici, kad trešajā periodā saskrējās ar pretinieku. Līdz tam viņš bija guvis divus svarīgus vārtus, no 0:3 panākot 2:3, bet šajā čempionātā četrās aizvadītās spēlēs pieredzējušā uzbrucēja rēķinā bija trīs gūti vārti un divas rezultatīvas piespēles. Rēdlihu spēlē pret Šveici atzina par labāko Latvijas izlases rindās.

Rēdliham ir savainotas ceļgala iekšējās saites. Rīgā tiks veikta padziļināta pārbaude - magnētiskā rezonanse.

Trešdien Latvijas izlases treniņā kopā ar līdzšinējiem Rēdliha maiņas partneriem - Andri Džeriņu un Robertu Bukartu - trenējās Kaspars Daugaviņš.

Pirms treniņa, kurā piedalījās visi Latvijas hokejisti, izņemot Rēdlihu, notika tradicionālā komandas kopbildes fotografēšana, taču tajā nepiedalījās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, kurš citus gadus allaž arī pozēja fotokamerām.

Jau ziņots, ka trešdien dramatiskā spēlē pret Šveici, kurā Latvijas hokejisti spēja atspēlēties no 0:3, izšķirošie vārti tika ielaisti 89 sekundes pirms pamatlaika beigām, Latvijai piedzīvojot zaudējumu ar 4:5 (0:0, 3:3, 1:2). Galvenā trenera Leonīda Beresņeva vadītajai komandai šī bija ceturtā neveiksme tikpat spēlēs, kas krasi samazināja izredzes iekļūt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā.

Kā vēstīts, tad Latvijas izlase šo čempionātu sāka atzīstami, trīs mačos pret spēcīgiem pretiniekiem gūstot divus punktus. Turnīra pirmajā mačā ar 1:2 papildlaikā tika piedzīvota neveiksme pret Zviedriju, bet pēc tam ar 3:4 pēcspēles metienos nācās piekāpties arī Čehijai. Savukārt pirmdien Latvija ar 0:4 kapitulēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās mājinieces Krievijas priekšā.

Tikmēr 2013.gada pasaules čempionāta sudraba medaļniecei Šveicei šī turnīra sākums bijis grūts. Vispirms tā pirmajā mačā ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Kazahstānai, bet pēc tam ar 3:4 pagarinājumā atzina arī Norvēģijas pārākumu. Visbeidzot otrdien šveicieši izglābās no zaudējuma pret Dāniju, ko papildlaikā izdevās pieveikt ar 3:2.

A apakšgrupas kopvērtējumā vadībā ar trīs spēlēs gūtiem astoņiem punktiem ir Čehija, kamēr tikpat punktus četros mačos iekrājusi Zviedrija. Trešā ar septiņiem punktiem ir Šveice, kam ar sešiem punktiem seko Krievija, kamēr piekto pozīciju ar pieciem punktiem ieņem Norvēģija. Četrus punktus guvusi Dānija, kamēr pa diviem punktiem ir Latvijai un Kazahstānai.

Turpinājumā Latvijas izlase piektdien un sestdien samēros spēkus ar Dāniju un Kazahstānu, bet grupu turnīra noslēgumā nākamajā otrdienā spēlēs pret Norvēģiju.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas izlasēm apakšgrupas sacensībās garantē pa septiņām spēlēm. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 17.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām. Jau pašlaik ir skaidrs, ka augstāko divīziju pametīs A apakšgrupas vājākā komanda un tās vietā nāks Slovēnija, bet no B apakšgrupas nevar izkrist Vācija un Francija, kas pasaules čempionātu uzņems nākamajā gadā. Ja B grupā pēdējā vietā nepaliks Vācija vai Francija, vietu nākamās sezonas augstākās divīzijas turnīrā sev nodrošinās arī Itālija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!