Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais uzbrucējs Miķelis Rēdlihs laikrakstam "Latvijas Avīze" apliecināja, ka šogad plāno spēlēt valstsvienībā.

Pagājušā gadā vairāki vadošie valstsvienības spēlētāji dažādu iemeslu dēļ nepalīdzēja Latvijas izlasei pasaules čempionātā. Pirms 2011.gada pasaules čempionāta hokeja aprindās izplatījās arī baumas, ka Miķelis Rēdlihs varētu nespēlēt, tomēr pats hokejists to noliedza un steidzās palīgā valstsvienībai.

Arī šogad hokejists plāno spēlēt Latvijas izlasē. "Spēlēšu! Domāju, ka nevajadzētu rasties nekādiem šķēršļiem. Ir tikai daži sīkumi. Kādi? Apdrošināšana. Pērn visu labi sakārtoja izlases ģenerālmenedžeris Sandis Ozoliņš, šogad būs jāiet pie Māra Baldonieka. Katrā ziņā esmu gatavs spēlēt izlasē. Atpūšos un domās jau gatavojos, aprīlī sāksies treniņi."

Par savu nākotni gan hokejists izteicās nenoteikti. Par Miķeli Rēdlihu interesi izrāda vairāki vadošie KHL klubi, bet citas komandas, izņemot Rīgas "Dinamo", pārrunas ar hokejistu var sākt tikai pēc 30.aprīļa. "Gan jau drīz sāksies kaut kāda kustība, un tad skatīsimies. Ar "Dinamo" vadītājiem šonedēļ pārrunas vēl nenotiek, bet citas KHL komandas atbilstoši reglamentam ar mani var runāt tikai pēc 30. aprīļa. Nav jēgas dalīt virtuālu naudu."

KHL regulārajā čempionātā šajā sezonā Miķelis Rēdlihs 54 spēlēs guva 13 vārtus un izdarīja 31 rezultatīvu piespēli, bet Gagarina kausā septiņās spēlēs guva divus vārtus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles. 2011.gada pasaules čempionātā Miķelis Rēdlihs sešās spēlēs guva vienus vārtus un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, kļūstot par rezultatīvāko hokejistu Latvijas izlases rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!