Foto: F64
Latvijas hokeja izlasei nav attaisnojumu par piedzīvoto zaudējumu pasaules čempionāta spēlē ar Dāniju, pēc kura vienība zaudēja izredzes iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā, uzskata Latvijas valstsvienības uzbrucējs Miķelis Rēdlihs.

Kā ziņots, Latvijas izlase sestajā pasaules čempionāta spēlē pirmdien ar rezultātu 0:2 (0:0, 0:2, 0:0) piekāpās Dānijas valstsvienībai.

Lai Latvijas izlase vēl cerētu uz iekļūšanu apakšgrupas labāko četriniekā, tai šajā spēlē obligāti bija jāizcīna uzvara pamatlaikā.

"Attaisnojumu mums nekādu nav - zaudējām. Vēlēšanās bija visiem, bet kaut kas tomēr pietrūka," pēc mača izteicās M.Rēdlihs. "Varbūt tas, kas pietrūka, bija spēks, lai arī visiem taču situācija ir vienāda. Vairs neiet arī spēle uzbrukumā. Labāk šajā ziņā nospēlējām tikai trešajā trešdaļā, kad parādījām, kā varam spēlēt, taču pirms tam otrajā trešdaļā kaut kas notika."

"Bija metieni uz vārtiem, tomēr nevarējām gūt vārtus. Kad ielaidām, it kā sapratām, ka vajag turpināt spēlēt, taču neizmantotās iespējas darīja savu," piebilda uzbrucējs. "Kad izdodas gūt vārtus, enerģija vienmēr pieplūst vairāk. Vajadzēja tikai vienus vārtus, lai iniciatīva pārietu mūsu pusē."

"Pirms trešās trešdaļas treneri norādīja, ka nepieciešama lielāka spēles disciplīna, jo otrajā trešdaļā katrs sākām spēlēt pa savam un par to ātri samaksājām. Mēģinājām visu labot, taču, diemžēl, tas mums nesanāca," izcēla M.Rēdlihs.

Savā pēdējā pasaules čempionāta mačā Latvijas izlase otrdien plkst.21.15 spēkosies ar Zviedriju.

Šī gada pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.

Komandas pa apakšgrupām izkārtotas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu. Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Helsinkos, kur līdz 20.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Latvijas izlasei izvirzīts uzdevums sasniegt pasaules čempionāta labāko astoņnieku, kas nav izpildīts.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!