Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās Hokeja federācijas(IIHF) Disciplinārā komisija lēmusi, ka Vācijas hokeja izlases uzbrucējam Patrikam Hāgeram piespriežama diskvalifikācija par uzbrukumu Krievijas izlases spēlētājam Sergejam Mozjakinam.

Incidents notika abu komandu savstarpējā spēlē 8. maijā, kurā Krievija uzvarēja ar 7:2. Pirmās trešdaļas vidū Hāgers izdarīja spēka paņēmienu pret Mozjakinu, kurš nespēja turpināt spēli. IIHF Disciplinārā komisija, izskatot šo spēles epizodi lēma, ka Hāgers nospēlējis bezatbildīgi, riskējot sagādāt pretiniekam nopietnu savainojumu.

Tā kā vācu hokejistam tika piespriests noraidījums līdz spēles beigām, viņam būs jāizlaiž nākamās divas Vācijas izlases spēles - pret Slovākiju 10. maijā un pret Dāniju 12. maijā. Mačā ar Latvijas izlasi 16. maijā Hāgers jau atkal būs ierindā.

Kā ziņojām, veselības pārbaudē tika konstatēts, ka Mozjakins nav guvis nopietnas traumas, bet pagaidām nav zināms, vai viņš piedalīsies komandas nākamajā spēlē pret Dāniju.

Mozjakins šajā pasaules čempionātā guvis vienus vārtus un izdarījis divas rezultatīvas piespēles, bet Krievijas izlase izcīnījusi trīs uzvaras trīs spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!