Foto: AFP/Scanpix

2017. gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāji ir atklājuši turnīra talismanus - tie būs populārie filmu varoņi Asterikss un Obelikss, vēsta Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājas lapa internetā.

Kā zināms, nākamā gada čempionātu rīko divas kaimiņvalstis - Francija un Vācija, spēlēm notiekot Parīzē un Ķelnē, un organizatori par talismaniem izvēlējušies divus gallus no populārās filmu un komiksu sērijas Asteriksu un Obeliksu. Turnīra devīze - nekas nav neiespējams!

"Īpaši Vācijā Asteriksa un Obeliksa piedzīvojumi ir īpaši populāri un viņi kā mūsu kopīgā turnīra talismani palīdzēs mums piesaistīt publikas uzmanību 2017. gada pasaules čempionātam kā mājās, tā ārzemēs," saka Vācijas Hokeja federācijas (DEB) un pasaules čempionāta orgkomitejas prezidents Francs Reindls.

"Mēs esam ļoti lepni, ka visā pasaulē pazīstamais un Francijā radītais Asterikss pievienojies mūsu kopīgajam Vācijas - Francijas 2017. gada pasaules hokeja čempionātam," saka Francijas Hokeja federācijas (FFHG) prezidents un orgkomitejas viceprezidents Luks Tardifs. "Mūžīgā cīņa starp nelielo gallu ciematiņu un dižo Romas impēriju simbolizē spēka pārbaudi starp diviem pretiniekiem, kuri it kā nav salīdzināmi, kā bieži vien gadās hokejā. Arī čempionāta laikā mēs sagaidīsim aizraujošas cīņas, kurās par pastarīšiem uzskatītās komandas tiksies ar līderiem un varbūt uzvarēs. Mūsu līdzjutējiem un komandām Asterikss un Obelikss būs kā paraugs šovam, kurā nekas nav neiespējams."

Asteriksa zīmols pieder izdevniecībai "Les Éditions Albert René" Parīzē, kuri ir kļuvuši par čempionāta rīkotāju partneriem un atļāvuši izmantot savus tēlus.

Pirmoreiz gallu Asteriksa un Obeliksa piedzīvojumi tika izdoti komiksā 1959. gadā. To izveidoja mākslinieks Albērs Uderso un tekstu autors Renē Gosinī. Līdz šodienai publicēti 36 izdevumi, kas tulkoti 111 pasaules valodās un dialektos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!