Foto: Reuters/Scanpix
Dānijas hokeja izlase svētdien, 15. maijā, pasaules čempionātā A grupas spēlē sagādāja Čehijas komandai zaudējumu "bullīšos".

Spēli čehi iesāka no līderu pozīcijām, kontrolējot situāciju laukumā un veidojot apdreudējumus Sebastjana Dāma vārtiem, taču pārspēt dāņu vārtsargu pirmajā periodā čehiem neizdevās. Komandas turklāt spēlēja ļoti disciplinēti, nepelnot noraidījumus, līdz ar to spēles mača pirmajās 20 minūtes nevienādos sastāvos nebija.

Otrā perioda sākumā čehiem beidzot izdevās realizēt vienu no daudzajiem vārtu gūšanas momentiem - Dāmu ar skaistu metienu pārspēja Tomašs Plekaņecs. Trešdaļas vidū jau sākās noraidījumi - vispirms Mihals Ržepihs uz 2+10 minūtēm atstāja mazākumā Čehijas komandu, bet pēc 11 sekundēm dāņiem jau bija "lielais" divu vīru pārsvars. Realizēt šo skaitlisko vairākumu skandināviem neizdevās un otrais periods tā arī noslēdzās ar minimālu Čehijas pārsvaru - 1:0.

Trešais periods iesākās ar Čehijas izlases noraidījumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu, un tieši tobrīd Dānija faktiski iesāka ceļu uz uzvaru šai mačā. Dāņiem ātri izdevās realizēt skaitlisko pārsvaru un izlīdzināt rezultātu - 1:1, un mača turpinājumā viņiem izdevās gan izturēt bīstamos čehu uzbrukumus, gan pašiem izveidot momentus pie Dominika Furha vārtiem. Starp citu, līdz vārtu zaudējumam Furha "sausā" sērija šajā pasaules čempionātā bija sasniegusi 163 minūtes.

Spēles pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 1:1, un arī papildlaikā neviena no komandām vārtus neguva. Toties pēcspēles metienos lielisku sniegumu nodemonstrēja dāņi, realizējot trīs ļoti skaistus "bullīšus", kamēr čehiem precīzi bija tikai divi. Uzvaras vārtus Dānijai guva Nikolajs Ēlers.

$duelID=351;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Pēc šā zaudējuma Čehija gan saglabā pirmo vietu A grupas kopvērtējumā, taču var to pazaudēt Krievijas komandai, ja krievi pirmdien savā grupas mačā uzvarēs norvēģus. Dānijas izlase savukārt pacēlās uz ceturto vietu kopvērtējumā, apsteidzot Šveici.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!