Foto: F64

Līdz ar Sanktpēterburgas SKA galvenā trenera Oļega Znaroka un, visticamāk, arī viņa asistenta Harija Vītoliņa aiziešanu no kluba saasinājies jautājums par Krievijas hokeja izlases treneriem šāgada pasaules čempionātā.

Kā ziņojām, Oļegam Znarokam pēc līguma beigām varētu nākties pamest Sankpēterburgas SKA, kas ir Krievijas izlases bāzes klubs. Tā kā abas komandas – SKA un valstsvienība – ir cieši saistītas, treneru maiņa varētu notikt abās.

Krievijas Hokeja federācija (KHF) izplatījusi skaidrojošu paziņojumu, kurā teikts, ka līgums ar Znaroku noslēgts līdz 2018. gada 31. maijam. Savukārt viņa asistentam valstsvienībā Vītoliņam līgums ir līdz 30. aprīlim.

"Norādām, ka atbilstoši Krievijas likumdošanai KHF ir tiesības izsaukt uz darbu izlases treneru štābā labākos speciālistus valstī," teikts federācijas paziņojumā.

Harijs Vītoliņš sarunā ar izdevumu "Sport Ekspress" gan norādījis, ka līgums ar KHF arī viņam ir līdz šā gada 31. maijam. Tāpat izdevuma rīcībā esošā informācija liecina, ka gadījumā, ja Znaroks un Vītoliņš atkāpsies no amatiem, pasaules čempionātā Krievijas izlasi vadīs šīs valsts olimpiskās izlases galvenais treneris Iļja Vorobjovs, kuram tiek pierakstīts arī nākamā Sanktpēterburgas SKA trenera amats.

Znaroks Krievijas hokeja izlasi sāka vadīt 2014. gadā un uzreiz pirmajos mēnešos ar to kļuva par pasaules čempionu. Nākamajā gadā Znaroka un Vītoliņa vadībā Krievijas izlase izcīnīja sudrabu, bet iepriekšējos divos turnīros izcīnīja bronzu.

2018. gada pasaules čempionātā Krievijas izlase spēlēs Kopenhāgenas grupā, kurā vēl ir Zviedrija, Čehija, Šveice, Baltkrievija, Slovākija, Francija un Austrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!