Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases spēlētāji nebija pilnībā gatavi savā pirmajā pasaules čempionāta spēlē pret Krieviju cīnīties par katru laukuma centimetru, tāpēc pret tik meistarīgu pretinieku nespēja nosargāt iniciatīvu, uzskata Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans.

Kā ziņots, Latvijas izlase pasaules čempionāta pirmajā mačā sestdien ar rezultātu 2:5 (1:0, 0:2, 1:3) zaudēja Krievijas valstsvienībai, ko pagājušajā mēnesī reizi spēja uzvarēt pārbaudes mačā.

"Pirmajā trešdaļā spēlējām tuvu savu spēju maksimumam, tomēr otrajā trešdaļā pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem iniciatīva pārgāja Krievijas izlases pusē. Kad paskatās uz Krievijas izlases sastāvu, ir skaidrs, ka ar vienu labu trešdaļu pret šiem spēlētājiem nepietiek," pēc mača izteicās Nolans. "Atspēlēties vienmēr ir grūti, tomēr no pirmās trešdaļas tālākajam turnīram varam ņemt līdzi daudz labu pazīmju."


"Bija spēlētāji, kuri patiešām dūšīgi cīnījās un atdeva laukumā sevi visu, tomēr tajā pašā laikā bija vairāki, kuri šoreiz neatbilda nepieciešamajiem standartiem. Šoreiz pilnībā gatavi spēlei bija trīs trešdaļas sastāva," uzskata Nolans.

Nolans palika apmierināts gan ar Miku Indraši, kurš savā debijas mačā izlasē guva vārtus, gan Edgaru Masaļski, kurš tika pārspēts piecas reizes.

"Indrašis, ņemot vērā, ka viņam šī bija debija, nospēlēja izcili, pat neskatoties uz to, ka pēc viņa izdarītā pārkāpuma mazākumā zaudējām vārtus," izcēla treneris. "Masaļskis bieži mūs glāba un deva iespēju turēties līdzi pretiniekiem, bet abos mazākumā ielaistajos vārtos viņš nav vainojams."

"Uz nākamo spēli pret Vāciju sastāvā varētu būt viena vai divas izmaiņas, tomēr galvenais ir uzvarēt pašiem sevi. Vācijas izlasi esam izpētījuši, bet rezultāts būs atkarīgs no mūsu gatavības mačam," piebilda Nolans.

Tikmēr Krievijas valstsvienības galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs atzina, ka Latvijas izlase viņa padotajiem sagādājusi daudz sarežģītus brīžus.

"Šī bija pirmā čempionāta spēle, tāpēc varu saprast mūsu pirmās trešdaļas sliktā snieguma iemeslus. Sākot no otrās trešdaļas, spēlējām jau daudz labāk, bet gūtie vārti atviegloja mūsu uzdevumu," izteicās treneris. "Latvijas izlase uzbrukumā regulāri radīja draudus mūsu vārtiem, tāpēc mums ir gana daudz vielas pārdomām."

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Bez Latvijas un Krievijas izlasēm Stokholmā spēlē arī Čehija, Zviedrija, Itālija, Vācija, Dānija un Norvēģija.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!