Foto: F64
Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta spēlē pret Norvēģiju nodemonstrēja vēlmi uzvarēt, tomēr darīja to, pieļaujot pārāk daudz kļūdu, bet ar šādu kopējo sniegumu uzvaras izcīnīt nav iespējams, uzskata valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Kā ziņots, Latvijas izlase piektajā pasaules čempionāta spēlē sestdien ar rezultātu 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) zaudēja Norvēģijas valstsvienībai.

"Pēc zaudējuma dažreiz jāpaskatās pašam uz sevi un nav jārunā par pretinieku. Norvēģija aizvadīja lielisku spēli, jau pirmajā trešdaļā uzņemoties iniciatīvu. Šādai pretinieka darba ētikai un strādāšanai uz laukuma nebijām īsti gatavi," pēc cīņas izteicās Nolans. "Nebija tā, ka mēs nestrādātu un necenstos uzvarēt. Šī nebija mūsu diena, bet Oskara Bārtuļa un Ronalda Ķēniņa prombūtne bija jūtama. Norvēģija bija pelnījusi uzvarēt."


"Zaudējām norvēģiem gan ātrumā, gan lēmumu pieņemšanā. Pirmajos zaudētājos vārtos veiksme uzsmaidīja pretiniekam, bet mūs tas mazliet izsita no sliedēm," izcēla treneris. "Lai regulāri uzvarētu, arī pašai komandai jādemonstrē regulārs un vienmērīgs sniegums. Šajā turnīrā mūsu sniegums gājis kā pa kalniem, bet tā visa ir mācīšanās un izaugsmes procesa sastāvdaļa."

"Nevēlos attaisnoties ar agro spēles sākumu, jo uzskatu, ka šādi spēle beigtos pat tad, ja tā sāktos pusnaktī," piebilda Nolans. "Mans darbs ir ierobežots, jo laukumā viss ir atkarīgs no spēlētājiem. Viņi cīnījās, tomēr darīja to kļūdām bagātā veidā. Vairums spēlētāju nospēlēja normāli, tomēr uzvarai ar to nepietiek. Arī pirmās divas uzbrucēju maiņas šoreiz nespēlēja pietiekami ātri."

"Mums ir atlikušas divas spēles, tāpēc nekas vēl nav beidzies. Svarīgākais, kur komanda atradīsies, kad turnīrs noslēgsies. Mums ir iespēja iekļūt ceturtdaļfinālā, tāpēc atgriezīsimies pie rasējamā dēļa un cerēsim, ka nākamajā mačā spēsim parādīt labāku sniegumu. Tas it īpaši attiecas uz spēles sākumu," optimismu saglabāja Nolans.

Tikmēr Norvēģijas izlases galvenais treneris Rojs Juhansens pēc mača slavēja gan savus padotos, gan Latvijas komandu.

"Mēs gaidījām smagu spēli, taču jau no paša sākuma darbojāmies ļoti labi. Bijām nopietni izpētījuši pretiniekus, viņu individuālo spēles līmeni un vairākumu," izcēla treneris. "Pirmā trešdaļa mūsu izpildījumā bija labākā šajā čempionātā. Esam ļoti apmierināti ar izcīnītajiem trim punktiem, bet Latvijas komandai saku paldies par šādu cīņu."

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlē Stokholmā vienā grupā ar Čehiju, Zviedriju, Vāciju, Itāliju, Krieviju, Dāniju un Norvēģiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!