Foto: F64

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta mača ievadā pret Kazahstānu nespēlēja pārāk gudri, uzskata valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Kā zināms, Latvijas izlase otrdien Minskā notiekošā pasaules čempionāta trešajā mačā sīvā duelī ar 5:4 uzvarēja apakšgrupas potenciālo pastarīti Kazahstānu. Tiesa, pēc pirmā perioda Latvija atradās iedzinējos ar 1:2, bet otrajā trešdaļā spēja panākt jau 4:2 sev par labu.

"Pēc pirmā perioda uz spēlētājiem bāros, taču, ko teicu, jau esmu aizmirsis. Mums bija vairāk jācīnās, nespēlējam pārāk gudri," pēc mača sacīja Nolans. "Bija nepieciešams sākt spēlēt aktīvāk, turklāt pirmajā periodā uz ledus iznācām bija pārāk gausi. Otrajā trešdaļā izdevās spēli pagriezt otrādi."

"Šī bija viena no tām spēlēm, kas padara pasaules čempionātus īpašus. Starp abām komandām bija sīva cīņa, turklāt uzvarētāji guva tikai par vieniem vārtiem vairāk," pauda Nolans, uzteicot arī uzbrucēja Jura Štāla sniegumu, kurš pēc vienas spēles izlaišanas atgriezās komandas sastāvā, uzreiz gūstot vienus vārtus un veicot vienu rezultatīvu piespēli.

"Kamēr esmu šeit, Štāls kļuvis par krietni nobriedušāku spēlētāju. Viņš vairs neceļ paniku, kad viņam ir ripa, kā agrāk. Viņš noteikti ir nobriedis pareizajā laikā," uzskata Nolans. Tikmēr ar diviem vārtiem mačā pret Kazahstānu izcēlās aizsargs Artūrs Kulda. Arī viņa sniegumu izlases galvenais treneris vēlējās uzteikt. "Kulda šīs trīs spēles ir aizvadījis tiešām labi, viņš ir uzņēmies līdera lomu. Kopā ar Georgiju Pujacu un Gunti Galviņu viņi spēlē ļoti labi. Aizsardzība mums ir labā līmenī."

Kuluāros tiek runāts, ka Kulda varētu pievienoties Nolana vadītajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Bufalo "Sabres", taču aizsargam ir līgums ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Ufas "Salavat Julajev". "Jā, gribētos "nozagt" labos spēlētājus, taču diemžēl viņš pieder citai komandai. Tomēr esmu priecīgs viņu trenēt Latvijas izlasē."

Dueļa laikā pret Kazahstānu plašas diskusijas izraisīja tiesneši, kuri Latvijai piešķīra krietni vairāk soda minūtes nekā pretiniekiem. Nolans plaši nevēlējās komentēt arbitru darbību, taču atzina, ka tiesāšana bijusi vienpusēja, piebilstot arī, ka mača laikā visi notikumi norisinās ļoti ātri.

Tikmēr Kazahstānas izlases galvenais treneris Ari Peka Selins atzina, ka abu valstsvienību savstarpējais duelis bijis ļoti interesants.

"Pieļāvām dažas kļūdas. Latvija šoreiz bija pacietīgāka par mums. Arī tiesnešiem šī bija grūta spēle - bija vairākas interesantas situācijas," uzskata Selins.

Nākamo reizi laukumā dosies ceturtdien, kad spēkosies ar ASV, bet pēc tam gaidāmi mači arī pret Krieviju, Baltkrieviju un Šveici.

Pašlaik B apakšgrupā pirmo vietu ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ieņem Krievija, bet ar sešiem punktiem seko ASV, Baltkrievija un Latvija. Ceturtā ar pieciem punktiem divos mačos ir Vācija, Somijai ir trīs punkti, Kazahstānas kontā viens punkts, bet bez punktiem joprojām cīnās pagājušā gada pasaules vicečempione Šveice.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!