Foto: F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans otrdien vēl nepaziņoja valstsvienības galīgo sastāvu dalībai 2013.gada pasaules čempionātā.

Kā informēja Latvijas Hokeja federācija, Nolans galīgo sastāvu un pēdējos "liekos" paziņos trešdien pēc pēdējā treniņa pirms došanās uz pasaules čempionātu. Kopā ar sastāva paziņošanu tiks pavēstīts, kurš būs Latvijas izlases kapteinis 2013.gada pasaules čempionātā.

"Komanda kļūst arvien labāka, vienotāka" preses konferencē izteicās Nolans. "Šogad daudz spēlētāji bija guvuši traumas, taču parādīja raksturu un pievienojās komandai. Šobrīd gandrīz visi ir veseli, un es esmu lepns par puišiem, kas tik smagi strādāja."

Treneris norādīja, ka vēl ir jāaizvada pēdējais treniņš pirms došanās uz Helsinkiem, un arī kļūs skaidrs, kuri tieši spēlētāji dosies viņam līdz. Arī par to, kurš vārtsargs sargās Latvijas komandas vārtus pirmajā mačā pret Krieviju, Nolans vēl nevarēja pateikt.

"Vēl nav simtprocentīgas pārliecības par Edgaru [Masaļski]," teica Nolans. "Ar viņu strādā Artūrs Irbe, šobrīd viņš izskatās labi, jūtas labi, bet vēl ir jāskatās, vai būs pilnīgi gatavs doties laukumā sestdien."

Arī kapteiņa paziņošanu izlases galvenais treneris ir atstājis uz trešdienu. "Mēs jau esam izvēlējušies kapteini, bet gribu, lai pirmā to uzzin komanda," aizbildinājās Nolans.

Runājot par pretiniekiem pasaules čempionātā, Ted Nolans uzsvēra, ka no komandas gaida konsekventu sniegumu. "Iepriekš Latvijas izlase spēlēja kā pa viļniem, uzvara - zaudējums, uzvara - zaudējums. Es gribu, lai šo čempinātu komanda aizvada vienā līmenī, nevis augšā lejā, jo tā neveidojas progress," saka treneris. "Esam gatavojušies, lai enerģijas un spēka pietiktu visām spēlēm."

Latvijas hokeja izlases delegācija uz Helsinkiem izlidos ceturtdien pulksten 9:20.

Šobrīd valstsvienības sastāvā ir trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 14 uzbrucēji, jo otrdien Rīgā no Ziemeļamerikas ieradies Artūrs Kulda. Atkarībā no snieguma izslēgšanas spēlēs Ziemeļamerikā, valstsvienībai vēl var pievienoties uzbrucējs Zemgus Girgensons. Katra izlase pasaules čempionātam drīkst pieteikt līdz pat 25 spēlētājiem.

Latvijas hokeja izlase pirms pasaules čempionāta aizvadīja septiņas pārbaudes spēles, kurās tika izcīnīta tikai viena uzvara. Pēdējā pārbaudes spēlē pirms PČ Latvijas hokejisti svētdien Ruānā ar 1:3 zaudēja Francijai, kas spēlēja praktiski optimālajā sastāvā.

Latvijas hokejisti priekšsacīkstēs spēlēs Helsinku grupā. 2013.gada pasaules čempionāta pirmo spēli Latvijas izlase aizvadīs Valsts neatkarības atjaunošanas gadadienā 4.maijā pret Krieviju. Vēl priekšsacīkstēs Latvija spēlēs pret ASV, Somiju, Franciju, Slovākiju, Austriju un Vāciju. Grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet vājākā komanda zaudēs vietu augstākajā divīzijā.

Latvijas hokeja izlases kandidāti

Vārtsargi:Kristers Gudļevskis, Māris Jučers, Edgars Masaļskis;

Aizsargi: Oskars Cibuļskis, Māris Jass, Agris Saviels, Jānis Andersons, Krišjānis Rēdlihs, Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks, Ralfs Freibergs;

Uzbrucēji: Miks Indrašis , Andris Džeriņš , Gints Meija , Vitālijs Pavlovs, Māris Bičevskis, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Mārtiņš Cipulis, Roberts Jekimovs, Aleksejs Širokovs, Ronalds Ķēniņš, Armands Bērziņš, Juris Štāls, Koba Jass.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!