Foto: F64
Pēc pasaules hokeja čempionāta apakšgrupu sacensību noslēguma otrdien kā pēdējās 2014.gada Soču olimpiskajām spēlēm automātiski kvalificējās Norvēģijas, Slovākijas un Šveices valstsvienības.

Savukārt Latvijas izlasei nākamā gada februārī būs jāpiedalās kvalifikācijas turnīra izšķirošajā, otrajā, kārtā, kas notiks Rīgā.

Jau iepriekš vietu Sočos bija nodrošinājušas Somija, Zviedrija, Krievija, Čehija, Kanāda un ASV, bet tagad kādu no pirmajām deviņām vietām IIHF rangā garantējusi arī Norvēģija, Slovākija un Šveice.

Iespaidīgāko kāpumu veikusi Slovākija, kura no desmitās vietas pakāpusies uz vismaz astoto pozīciju.

Pirms šī gada sacensībām astotajā vietā atradās Vācijas izlase, tomēr pēc neveiksmīga pasaules čempionāta tā IIHF rangā atkritusi uz desmito pozīciju.

Tikmēr 11.vietu pēc pasaules čempionāta ieņems Latvija, bet 12.pozīcijā atradīsies Dānija un tieši šīs trīs valstsvienības rīkos pēdējos kvalifikācijas turnīrus.

Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu, kā arī ranga otro spēcīgāko komandu no kvalifikācijas pirmās kārtas, kas, visticamāk, būs Ukraina.

Vācijas grupā sacentīsies arī Austrija, Itālija un pirmās kvalifikācijas trešā komanda, bet Dānijā bez laukuma saimniekiem cīnīsies Baltkrievija, Slovēnija un kvalifikācijas pirmās kārtas spēcīgākā vienība.

Soču olimpiskajās spēlēs 12 komandas tiks sadalītas trijās apakšgrupās no kurām katras grupas divas labākās vienības un divas labākās trešo vietu ieguvējas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

A grupā spēlēs ar pirmo, sesto, septīto un 12.numuru izliktās komandas, B grupā spēlēs ar otro, piekto, astoto un 11.numuru izliktās vienības, bet C grupā ranga trešā, ceturtā, devītā un desmitā komanda.

Precīzs izlikto komandu saraksts būs zināms pēc šī gada pasaules čempionāta noslēguma.

Kā ziņots, Latvijas hokeja izlase piedalījusies iepriekšējās trijās olimpiskajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!