Viens no pieredzējušākajiem Latvijas hokeja aizsargiem Oskars Bārtulis, kurš šosezon pabija Latvijas izlases kapteiņa godā "Euro Ice Hockey Challenge" (EIHC) turnīrā Liepājā, atzīst, pa valstsvienībā izteikti pietrūkst kārtības un sistēmas, kas ļautu komandai attīstīties.

"Protams, labi, ka mūs sasauca kopā, tikai žēl, ka [izlasē] nav organizētības, teikšu godīgi," sarunā ar portālu "Delfi" izteicās Bārtulis. "Saaicina uz izlasi spēlētājus - arī man bija jālido no Vladivostokas - protams, ir jauki atbraukt mājās, bet, manuprāt, vajag uzreiz strādāt pie tā, lai komanda sāk veidoties. Beigās bija tā, ka i ne trenera īsti nav, ne komandas, kamēr vietējie rīkotāji bija izdarījuši visu, lai turnīrs būtu lielisks. No izlases viedokļa, godīgi sakot - tas bija bardaks!"

"Vai bija jēga braukt - cits treneris, cits skatījums. Ko toreizējais izlases treneris [Ēriks Miļuns] var pateikt tagadējam mūsu trenerim [Leonīdam Beresņevam], ko no tā sastāva vajag paņemt? Miļuns arī tur tika"iemests" uz trim spēlēm. Es to bildi nevaru salikt kopā," piebilst hokejists. "Žēl, ka izlasē nav organizētības. Ja paskatāmies uz Baltkrievijas izlasi - uz Liepāju varbūt neatbrauca viņu labākais sastāvs, bet bija galvenais treneris, viņi spēlēja pēc sistēmas. Mums diemžēl tā nebija. Tas ir sāpīgi, jo mūsu hokejam vajag attīstīties, bet ar tādu turnīru nekur neizaugsim."

Kā zināms, Latvijas hokeja izlasi EIHC turnīrā vadīja Latvijas U18 izlases treneris Ēriks Miļuns. Februārī par valstsvienības galveno treneri tika apstiprināts Leonīds Beresņevs, kura vadībā pagājušā gada nogalē Latvijas U20 komanda izcīnīja tiesības spēlēt pasaules čempionāta elites divīzijā.

EIHC turnīrā Liepājā Latvijas izlase ierindojās otrajā vietā, izšķirošajā spēlē piekāpjoties Baltkrievijas komandai, kura kļuva par turnīra uzvarētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!