Foto: F64

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis nepārstāvēs Latvijas hokeja izlasi gaidāmajā pasaules čempionātā Minskā, jo gatavojas operācijai.

Bārtulis šobrīd atrodas ASV, kur pēc pāris dienām viņam ieplānota cirkšņa operācija. Ar šo savainojumu aizsargs mocījies jau visu šo sezonu, turklāt pamatīgas sāpes uzliesmojušas arī Soču olimpisko spēļu laikā. Tāpēc pēc sezonas izskaņas lemts par labu operācijai, lai nākamajā sezonā Bārtulis būtu gatavs spēlēt pilnvērtīgi.

Šobrīd 27 gadus vecais Bārtulis šo sezonu aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Ukrainas klubā Doņeckas "Donbass", piedaloties 50 regulārā čempionāta spēlēs, kuru laikā guva divus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +6.

Šosezon "Donbass" pirmo reizi kluba vēsturē sasniedza Gagarina kausa izcīņu, un turnīra pirmajā kārtā no tālākās cīņas izslēdza Rīgas "Dinamo", bet otrajā kārtā sērijā atzina Prāgas "Lev" pārākumu.

Bārtulis piedalījās 11 izslēgšanas spēļu cīņās, gūstot vienus vārtus un veicot trīs rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnot negatīvu lietderības koeficientu -1. Tiesa, pēdējās divas sērijas spēles viņš izlaida traumas dēļ, kas nebija saistīta ar cirksni.

Šīs nedēļas beigās Latvijas izlase savā laukumā divās pārbaudes spēlēs tiksies ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Krievijas valstsvienību. Latvijas un Krievijas izlases gaidāmajā pasaules čempionātā spēlēs kopīgā apakšgrupā.

Latvijas izlasi pašlaik vada Toms Kūlens, bet galvenais treneris Teds Nolans pēc Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas beigām vienībai plāno pievienoties pirms pārbaudes mačiem ar Krieviju.

Kā zināms, Latvijas izlasei pasaules čempionātā dažādu iemeslu dēļ nepalīdzēs aizsargi Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis un Georgijs Pujacs, kā arī uzbrucējs Jānis Sprukts. Tāpat salīdzinājumā ar tiem spēlētājiem, kas piedalījās Latvijai veiksmīgajās Soču olimpiskajās spēlēs, nespēlēs arī Sandis Ozoliņš un Herberts Vasiļjevs, bet vārtsargs Kristers Gudļevskis, visticamāk, izlasei pievienosies vien pēc NHL vienības Tampabejas "Lightning" sezonas beigām. Tāpat nav izslēgts, ka pēc klubu sezonas uz Ziemeļameriku būs jādodas arī Ronaldam Ķēniņam, klubu sezonas beigas traumas dēļ izlaida Mārtiņš Karsums, bet Ralfs Freibergs un Vitālijs Pavlovs šobrīd gaida lēmumus pēc pozitīvām dopinga analīzēm.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!