Foto: F64
Pasaules hokeja čempionāta pusfinālos ceturtdien iekļuva Čehijas, Krievijas, Somijas un Zviedrijas valstsvienības, un komandu galvenie treneri pēc mačiem dalījās ar saviem komentāriem.

Pēc Krievijas izlases uzvaras pār Franciju (3:0) Oļegs Znaroks uzsvēra, ka francūži kļuvuši par spēcīgu komandu.

"Tā vairs nav tā Francija, kuru, pārstāvot Latvijas izlasi, uzvarējām ar 7:1. Tā ir laba komanda, kas taisnīgi iekļuva ceturtdaļfinālā. Domāju, ka spēle būs smaga, un tā arī sanāca," sacīja Znaroks, kurš nevēlējās komentēt Aleksandra Ovečkina veselības stāvokli. "Lieliski, ka vārtus gūst visi uzbrucēji. Mums ir, kam izšķirt spēles likteni, un maiņas netiek iedalītas pirmajā, otrajā vai ceturtajā."

Tikmēr pēc Čehijas izlases smagās uzvaras pār ASV valstsvienību (4:3) čehu treneris Vladimirs Ružička stāstīja par savainoto Vladimiru Sobotku, kurš cieta sadursmē ar Džastinu Abdelkeideru.

"Mēs redzējām, ka Sobotka nevarēja turpināt maču, bet viņš varētu būt gatavs pusfinālam," Krievijas medijos citēts Ružičkas sacītais. "Tur bez šaubām bija noraidījums, un tas mainīja spēles gaitu. Priecājamies, ka labi spējām nospēlēt vairākumā. Jāuzteic pretinieki, jo viņi bija tuvu, lai izlīdzinātu rezultātu."

Savukārt Somijas izlases galvenais treneris Erka Vesterlunds pēc uzvaras pār Kanādu (3:2) stāstīja, ka šo uzvaru velta savai sievai.

"Mēs labi sākām spēli, bet Kanāda parādīja savu spēku. Pēc otrā perioda mēs spējām nodemonstrēt savu psiholoģisko pārākumu un raksturu. Lepojos ar saviem puišiem. Manai sievai šodien ir dzimšanas diena, tāpēc šo uzvaru veltu viņai," preses konferencē stāstīja Vesterlunds.

Zviedrijas izlases galvenais treneris Pērs Morts pēc Baltkrievijas izlases izslēgšanas no turnīra (3:2): "Skaidrs, ka mūsu pretinieks bija nopietns. Mēs iepriekšējā turnīrā šo komandu uzvarējām, tad kāpēc, lai mēs to nedarītu atkal. Taču mums nevajadzētu spēles sākumā būt tik pasīviem, ir jāspēlē labāk. Īpaši aizsardzībā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!