Foto: AP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionāta pašreizējais formāts apmierina visas komandas, tāpēc tas nav jāmaina, aģentūrā "TASS" citēts Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

Kopš 2012. gada pasaules čempionātā 16 komandas tiek sadalītas divās apakšgrupās, katrai komandai aizvadot pa septiņām spēlēm grupu turnīrā. Katras grupas četras labākās iekļūst izslēgšanas spēlēs, bet vājākās komandas izkrīt uz pirmās divīzijas A grupu.

"Domāju, ka visi ir ļoti priecīgi par šādu formātu, kad katra komanda grupu turnīrā aizvada septiņas spēles," sacīja Fāzels, kurš atklāja, ka 14 komandas nevēlējās pagarinājumus spēlēt formātā trīs pret trīs.

"Viena no labākajām lietām hokejā ir tā, ka vienmēr ir ļoti grūti paredzēt, kura no komandām uzvarēs. Jā, ir TOP 6 izlases – Krievija, Somija, Zviedrija, Čehija, Kanāda un ASV. Taču Šveice un Slovākija arī ir spēcīgas," par gaidāmo turnīru izteicās Fāzels. "Fakts, ka Krievija spēlēs mājās, var būt priekšrocība, tomēr rāda pieredze, ka uzvarēt savās mājās notiekošajā turnīrā ir ļoti sarežģīti."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!