Foto: RIA Novosti/Scanpix
Minskā notiekošajā pasaules čempionātā hokejā svētdien norisinās četras spēles.

A apakšgrupā plkst.16.45 tiksies tās līdervienības Kanāda un Zviedrija, bet plkst.20.45 Čehija spēkosies ar Norvēģiju. Savukārt B apakšgrupā šajos pašos laikos gaidāmas spēles starp ASV un Somijas, kā arī Krievijas un Vācijas izlasēm.

Abu B apakšgrupas spēļu iznākumi būs svarīgi Latvijas izlasei, kas savā nākamajā cīņā pirmdien tiksies ar Baltkrieviju. Ja ASV un Somijas spēlē kāda no komandām uzvarēs pamatlaikā, bet Latvijas izlase pirmdien tiks pie uzvaras pamatlaikā, latvieši vēl pirms noslēdzošās kārtas nodrošinās vietu ceturtdaļfinālā.

Kanālā TV6 tiešraidē varēs sekot līdzi Kanādas un Zviedrijas, kā arī Krievijas un Vācijas izlašu spēlēm. Tāpat maču ar Krievijas izlases dalību pārraidīs TV5.

A grupas kopvērtējumā pirmo vietu ar 14 punktiem piecās spēlēs ieņem Zviedrija, bet Kanāda ar 13 punktiem ir otrā. Tālāk seko Francijas, Čehijas, Norvēģijas un Slovākijas izlases, kas ieguvušas septiņus punktus, vien slovāki jau paguvuši aizvadīt sešas cīņas. Dānija ar pieciem punktiem piecās spēlēs ir septītā, bet Itālija sešās cīņās tikusi pie trim punktiem.

B apakšgrupā pirmo vietu ar 15 punktiem piecās spēlēs ieņem Krievija, bet otrā ar deviņiem punktiem ir Baltkrievija, savukārt Latvija, kas arī izcīnījusi deviņus punktus, sliktākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ ieņem trešo pozīciju. Somijas un ASV izlašu kontā ir pa astoņiem punktiem, bet sestā ar septiņiem punktiem sešos mačos ir Šveice. Vācijas kontā ir pieci punkti piecās spēlēs, bet Kazahstānai - divi punkti sešos mačos, kas tai jau nodrošinājis pēdējo vietu grupā un izkrišanu uz pirmo divīziju.

Pasaules čempionātā 16 izlases sadalītas divās apakšgrupās, pa astoņām katrā, četrām labākajām kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Komandām, kuras grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Austrija un Slovēnija, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Sacensības Minskā ilgs līdz 25.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!