Foto: Reuters/Scanpix

2014.gada pasaules hokeja čempionātā Minskā sākusies jauna ēra šajā sporta veidā, intervijā "Euroradio" izteicies Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.

"Pasaules čempionāts Minskā ir interesants ar to, ka notikušas vairākas izmaiņas hokeja saimniecībā. Jādomā par to, kā Francija spēja uzvarēt Kanādu un citas valstis? Taču spēja. Kā "uguņoja" norvēģi. Tas liecina par to, ka hokejā sākas pārmaiņu posms, sākusies jauna hokeja simtgade," savas pārdomas par hokeju pauda Lukašenko.

"Kad hokejā vairs nedominēs Kanāda, Čehija, Krievija, ASV, tad pārsteigt var pat Francija. Kas to būtu domājis, ka Francija un Norvēģija rādīs tādu sniegumu. Es nerunāju par Baltkrievijas komandu, jo tā ir cita tēma. Laukumā vajag cīnīties un tikai tad var uzvarēt lielos grandus," turpināja Baltkrievijas prezidents.

Kā zināms, Baltkrievijā notiekošajā pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā Francija ceturtdaļfinālā spēkosies ar Krieviju, Čehija tiksies ar ASV, Kanādas pretiniece būs Somija, bet Zviedriju sagaida cīņa ar mājinieci Baltkrieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!