Foto: AFP/Scanpix/LETA
Dānijas hokeja izlasei gatavojas pievienoties Mikels Bedkers un Janniks Hansens, kuri pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Sanhosē "Sharks".

Kā vēstīts, dāņu pārstāvētā "Sharks" komanda svētdien izstājās no Stenlija kausa izcīņas, Rietumu konferences pusfinālā atzīstot debitantes Vegasas "Golden Knights" pārākumu.

Bedkers aizvadītās NHL sezonas regulārajā turnīrā 74 spēlēs guva 15 vārtus un atdeva 22 rezultatīvas piespēles, bet desmit izslēgšanas cīņās 28 gadus vecais uzbrucējs izcēlās ar vieniem vārtiem un piecām piespēlēm.

Savukārt 32 gadus vecais Hansens regulārajā čempionātā 46 spēlēs guva divus vārtus un atdeva 12 rezultatīvas piespēles, bet izslēgšanas turnīrā uzbrucējs nepiedalījās.

Līdz ar viņu pievienošanos Dānijas izlasē būs jau pieci NHL hokejisti - Bedkers, Hansens, vārtsargs Frederiks Andersens no Toronto "Maple Leafs", kā arī uzbrucēji Olivers Bjorkstrands no Kolumbusas "Blue Jackets" un Franss Nīlsens no Detroitas "Red Wings".

Bjorkstrands NHL regulārajā čempionātā laukumā bija visās 82 spēlēs, kurās guva 11 vārtus un veica 29 rezultatīvas piespēles, bet Stenlija kausa izcīņā viņš sešos mačos iekrāja 1+2. Savukārt Nīlsens 79 spēlēs guva 16 vārtus un veica 17 rezultatīvas piespēles. Tikmēr Andersens regulārajā turnīrā 66 spēlēs vidēji ielaida 2,81 ripu un atvairīja 91,8% metienu, bet "play-off" viņam septiņās cīņās vidēji ielaistas 3,76 ripas un atvairīti 89,6% metieni.

Latvijas ar Dāniju spēkosies B apakšgrupas noslēdzošajā mačā, kas paredzēts 15.maijā.

Kā vēstīts, Latvijas izlase pasaules čempionātu iesāka ar uzvaru pagarinājumā 3:2 pār Norvēģiju, bet pēc tam ar 1:8 kapitulēja Somijai. Savukārt dāņi turnīra ievadā "bullīšos" ar 3:2 pārspēja Vāciju, bet nākamajā duelī ar 0:4 atzina ASV pārākumu.

Pasaules čempionāta B grupas līdere ar maksimāli iespējamiem sešiem punktiem divās spēlēs ir Somija, kam ar pieciem punktiem seko ASV. Kanādieši tikmēr iekrājusi četrus punktus, bet trīs punktus ieguvusi Norvēģija, kamēr pa diviem punktiem guvušas Latvija, Dānija un Vācija. Savukārt Dienvidkoreja pagaidām ir bez punktiem.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Dānijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātam:

vārtsargi - Sebastians Dāms (Izerlonas "Roosters", Vācija), Frederiks Andersens (Toronto "Maple Leafs", NHL);

aizsargi - Dāniels Nilsens (Herningas "Blue Fox", Dānija), Stefans Lasens (Lahti "Pelicans", Somija), Olivers Lauridsens, Jespers Jensens (abi - Helsinku "Jokerit", KHL), Emīls Kristensens (Kouvolas "KooKoo", Somija), Filips Larsens (Ufas "Salavat Julajev", KHL), Nikolass Jensens (Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins", Vācija);

uzbrucēji - Frederiks Storms, Niklass Harts (abi - Malmes "Redhawks", Zviedrija), Madss Kristensens (Minhenes "Rad Bull", Vācija), Niklass Jensens, Peters Regins (Helsinku "Jokerit", KHL), Olivers Bjorkstrands (Kolumbusas "Blue Jackets", NHL), Mortens Madsens ("Karlskrona", Zviedrija), Julians Jakobsens (Olborgas "Pirates", Dānija), Jespers Jansens (Jēvles "Brynas", Zviedrija), Matīass Bau (Hēršijas "Bears", AHL), Franss Nīlsens (Detroitas "Red Wings", NHL), Patriks Rusels (Beikersfīldas "Condors", AHL), Mikels Bedkers, Janniks Hansens (abi - Sanhosē "Sharks", NHL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!