Foto: LETA

Pasaules hokeja čempionātā noslēgusies pirmā kārta jeb grupu turnīrs, pēc kura Latvijas izlases spēlētājs Elvis Merzļikins pēc statistikas rādītājiem ir trešais labākais vārtsargs, bet visa valstsvienība ir otrā disciplinētākā komanda turnīrā.

Merzļikins pasaules čempionātā aizvadīja piecas spēles, kurā viņš vidēji ielaida 1,19 vārtus un atvairīja 94,87 % metienu. Abos šajos statistikas rādītājos viņš ierindojas trešajā vietā, zaudējot tikai somam Hari Sateri un zviedram Andersam Nīlsonam.

Starp TOP 30 rezultatīvākajiem spēlētājiem nav neviena Latvijas hokejista, bet četri latvieši izcēlās ar pieciem rezultativitātes punktiem. Rūdolfs Balcers un Andris Džeriņš iekrāja trīs vārtus un divas rezultatīvas piespēles, rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņemot 48. un 49. vietu. Rodrigo Ābols guva vārtus un četrreiz rezultatīvi piespēlēja (59. vieta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā), bet Miks Indrašis izdarīja piecas rezultatīvas piespēles (66. vieta).

Vēl Teodors Bļugers bija 17. labākais iemetienu izpildītājs, uzvarot 58,33% iemetienu. Veiksmīgākais šajā rādītājā bija kanādietis Žans Gabriels Pažo (68,97%)

Savukārt Latvijas izlase ieņēma dalītu otro vietu disciplinētāko komandu sarakstā, jo septiņās spēlēs nopelnīja tikai 46 soda minūtes. Tikpat soda minūtes arī Slovākijai, bet Krievija ar 32 soda minūtēm bija disciplinētākā komanda turnīrā. Savukārt Dienvidkoreja ar 94 soda minūtēm bija pēdējā šajā rādītājā.

Detalizēta pasaules čempionāta statistika:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!