Kanādas hokeja izlases spēlētāji pēc šāgada pasaules čempionāta B grupas mača, kurā kanādiešiem izdevās salauzt mūsējos tikai pagarinājumā, slavēja Latvijas izlases sniegumu un vārtsargu Kristeru Gudļevski.

Kā ziņojām, Latvijas izlase priekšpēdējā grupu turnīra spēlē pagarinājumā ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:1) piekāpās zvaigžņotajai Kanādas izlasei, atņemot tai vienu kopvērtējuma punktu.

"Viņu vārtsargs aizvadīja ellīgi labu spēli," pēc mača Gudļevski slavēja viņa pretinieks Kanādas vārtos Dārsijs Kempers. "Latvijas izlase visu spēli mums sagādāja problēmas, pielāgoja savu aizsardzību. Ir jāatzīst, ka viņi aizvadīja ļoti labu spēli."

"Viņi neļāva mums neko iesākt vidus zonā," saka uzvaras vārtu guvējs un Kanādas izlases kapteinis Konors Makdeivids. "Es domāju, ka mēs bijām nedaudz nolaiduši gaisu, taču daudz kļūdu nepieļāvām. Zinājām, ka viņi sargās zonu un nepadosies. Laba spēle Latvijai, bet mums bija jāatrod veids, kā uzvarēt."

"Ja no šīs spēles kaut kas būtu jāizceļ, tad tā ir mūsu spēle aizsardzībā," turnīra mājas lapā citēts Latvijas izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols. "Mēs viņiem neļāvām nonākt līdz vārtiem. Varbūt izskatījās, ka viņi daudz kontrolē ripu, bet tas atdūrās kā pret sienu. Mēs centāmies nosargāt vidu, jo tā ir zona, kurā viņi gribēja spēlēt."

Noslēdzošajā grupu turnīra spēlē Latvija otrdien tiksies ar mājinieci Dāniju, un, pateicoties Kanādai atņemtajam punktam, mūsējiem šai spēlē pietiek arī ar uzvaru pagarinājumā.

Savukārt Kanādas izlase pēdējā B grupas spēlē tiekas ar Vāciju, kurai zaudēja cīņā par 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu finālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!