Foto: F64
Latvijas hokeja izlases spēlētājiem pēc pirmdien aizvadītā pasaules čempionāta mača pret turnīra saimnieci Baltkrieviju bija grūti savākties, lai sekmīgi dienu vēlāk cīnītos pret Šveici, sacīja uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Kā ziņots, Latvijas izlase izšķirošajā Minskā notiekošā pasaules čempionāta apakšgrupas spēlē otrdien ar rezultātu 2:3 zaudēja pērnā gada sacensību finālistei Šveicei, tādējādi piekto gadu pēc kārtas nekvalificējoties čempionāta ceturtdaļfinālam. Latvijas izlase savā apakšgrupā ierindojusies sestajā vietā, kas čempionātu licis noslēgt kopvērtējuma 11.pozīcijā. Šajā pašā vietā izlase čempionātu noslēdza arī pērn.

"Gan fiziski, gan emocionāli pēc vakardienas mača bijām izsmelti. Fiziski atgūties ir grūti, ja tev iepriekšējā vakarā spēle bija deviņos, bet šodien - četros," pauda Girgensons. "Šveicei tomēr bija divas dienas atpūtai. Tas, protams, nav godīgi."

"Pirmais periods bija slikts, tam nav attaisnojuma. Pēc tam bija jāsavācas, jo esam profesionāli spēlētāji, it īpaši šādu spēļu dēļ," izteicās latvietis, kurš pauda prieku par šajā čempionātā sasniegto.

"Tāpat ir lepnums par katru spēlētāju, kurš man bija blakus. Izdarījām daudz labas lietas, taču, protams, gribējās uzspēlēt arī ceturtdaļfinālā," atzina Girgensons. "Ja būtu iekļuvuši astoņniekā, mājās varētu braukt bez kauna sajūtas. Šajā čempionātā mūsu spēle bija tāda, kāda tā bija, tāpēc jāpakaunas par to, kā spēlējam šodien."

Latvijas valstsvienība spēcīgāko izlašu sabiedrībā startēja jau 18.gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!