Foto: Sputnik/Scanpix

Divkārtējais olimpiskais čempions un Stenlija kausa ieguvējs Korijs Perijs veiks Kanādas hokeja izlases kapteiņa pienākumus pasaules čempionātā, kas piektdien sāksies Krievijā.

Perijs pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Anaheimas "Ducks", kura sastāvā šosezon regulārajā čempionātā uzbrucējs guva 34 vārtus un veica 28 rezultatīvas piespēles.

Pašlaik 30 gadus vecais Perijs izcīnīja Stenlija kausu 2007. gadā ar "Ducks" komandu, savukārt ar Kanādas izlasi uzbrucējs triumfēja 2010. gada Vankūveras un 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs.

Perijs un vēl seši Kanādas izlases hokejisti – Dens Boils (Ņujorkas "Rangers"), Džefs Kārters, Drū Dautijs (abi Losandželosas "Kings"), Dankans Kīts, Brents Sībrūks (abi Čikāgas "Blackhawks") un Raiens Geclafs (Anaheimas "Ducks") – uzvarot pasaules čempionātā, var iekļūt tā dēvētajā "Triple gold" klubā, kurā ir spēlētāji, kuriem ir pasaules čempionāta un olimpisko spēļu zelta medaļas, kā arī uzvara Stenlija kausa izcīņā. Pērn šajā "Triple gold" klubā iekļuva Pitsburgas "Penguins" kluba zvaigzne Sidnijs Krosbijs.

Par valstsvienības kapteiņa asistentiem iecelti Mets Dušeins no Kolorado "Avalanche" un Zemgus Girgensona komandas biedrs Raiens O'Reilijs no Bufalo "Sabres".

Kā zināms, pērn pasaules čempionātā Kanādas hokejisti izcīnīja zelta medaļas, čempionu titulu izcīnot pirmo reizi pēdējo astoņu gadu laikā.

Trofejas īpašnieci Kanādas hokeja izlasi pasaules čempionātā vadīs NHL kluba Karolīnas "Hurricanes" galvenais treneris Bils Pīterss, kurš jau pērn darbojās valstsvienībā kā galvenā trenera Toda Maklelana palīgs.

Jau ziņots, ka Kanādas izlase trešdien aizvadīja vienīgo pārbaudes spēli pirms pasaules čempionāta, Prāgā ar 3:0 pārspējot mājinieci Čehiju.

Pasaules čempionātā pirmo spēli Kanādas izlase aizvadīs piektdien, tiekoties ar principiālajiem pretiniekiem ASV hokejistiem.

Kanādas izlase grupas spēles aizvadīs Sanktpēterburgā, tiekoties arī ar Ungārijas, Baltkrievijas, Vācijas, Slovākijas, Francijas un Somijas valstsvienībām.

Kopš 1931. gada Kanādas hokejisti pasaules čempiona titulu izcīnījuši 19 reizes, neskatot laiku, kad olimpisko spēļu zelta medaļu ieguvēji tika uzskatīti par pasaules čempioniem.

Kā zināms, Latvijas izlase apakšgrupas spēles aizvadīs Maskavā, kur būs jāspēkojas ar Zviedriju, Čehiju, mājinieci Krieviju, Šveici, Dāniju, Kazahstānu un Norvēģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!