Foto: AP/Scanpix
Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) tuvākajā laikā varētu ieviest vairākas izmaiņas hokeja noteikumos, ieskaitot vārtsargu ķērājcimdu izmēra samazināšanu, vēsta IIHF mājas lapa.

Starp dažādiem ierosinājumiem ir arī tāds, kas paredz izmaiņas vārtsarga ekipējumā. "Tam vajadzētu palielināt spēles atraktivitāti, jo laukuma spēlētājiem būs vieglāk gūt vārtus," atklāj IIHF Sportistu komitejas vadītājs un Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks. "Šodien vārtsargus ir pārāk grūti pārspēt, jo viņi bieži vien ir ļoti ražena auguma un ķērājcimdi ar aizsargiem ir lielāki nekā agrāk bija."

Atsevišķi tika apspriesti jautājumi par spēlētāju ekipējumu. "Šī ir ļoti nopietna tēma," saka Tretjaks. "Galvenā problēma ir materiāli, no kā izgatavo aizsargus. Piemēram, daži spēlētāji apzināti izvēlas plecu sargus no ļoti cieta materiāla, un izmanto tos kā "ieroci", bet mums sportistu drošība ir pirmajā vietā."

Tāpat IIHF kongresā izskatīja priekšlikumu mainīt laukuma izmērus, kas neguva atsaucību, bet zviedri piedāvāja pārcelt zilās zonas līnijas tuvāk centram, lai palielinātu platību uzbrukumam. Ir arī priekšlikums divkāršot sodu par uzbrukumu vārtsargam uz 2+2 minūtēm un aizliegt bungu izmantošanu arēnās. Jāpiebilst, ka jau ir spēkā aizliegums līdzjutējiem spēļu laikā arēnā izmantot taures un svilpes.

Šosezon Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) stājās spēkā izmaiņas vārtsarga ekipējumā - tur tika samazināts kājsargu platums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!