Foto: F64

No Latvijas izlases kandidātu saraksta ceturtdien pirmie tika izslēgti jaunie aizsargi Mārtiņš Porejs un Mārtiņš Jakovļevs, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Porejs un Jakovļevs piedalījās trijās no četrām Latvijas izlases pārbaudes spēlēm, tomēr viņu sniegums šogad vēl nepārliecināja valstsvienības galveno treneri Tedu Nolanu.

Atgādinām, ka šajā pavasarī Latvijas izlasei traumu dēļ nevar palīdzēt Māris Jass, Toms Hartmanis, Mārtiņš Karsums un arī Lauris Dārziņš. Tāpat izlasei nepalīdzēs aizsargs Arvīds Reķis un uzbrucējs Herberts Vasiļjevs.

Piektdien un sestdien EHC ietvaros Rīgā viesosies Krievijas izlase.

Savukārt pēdējās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" Latvija spēlēs ar Franciju.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!