Foto: F64

Latvijas hokeja izlases trešdienas treniņā pasaules čempionāta norises vietā Helsinkos uz ledus neizgāja aizsargs Georgijs Pujacs un uzbrucējs Gints Meija.

Pujacam svētdienas spēlē pret ASV tika pāršķelta auss. Lai arī vēl otrdien viņš piedalījās izlases rīta treniņā, vēlāk aizsargs netika pieteikts turnīra trešajam mačam pret Austriju. Pārsistā auss aizsargam ir veiksmīgi sašūta, tomēr pašsajūta vēl nav nepieciešamajā līmenī, lai dotos laukumā.

Pašlaik nav zināms, vai Pujacs pretendēs uz piedalīšanos ceturtdienas spēlē pret pērnā gada pasaules vicečempioni Slovākiju.

Savukārt Meija otrdien devās laukumā pēc vienas spēles izlaišanas. Uzbrucējam ir problēmas ar cirkšņiem, tāpēc trešdien viņam dota atpūta.

Pārējie 23 izlases spēlētāji aizvadīja intensīvu treniņu. Pirmajā maiņā nemainīgi kopā slidoja Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš un Mārtiņš Cipulis, otrajā joprojām kopā bija Zemgus Girgensons, Miks Indrašis un Andris Džeriņš, bet trešajā kopā trenējās Armands Bērziņš, Ronalds Ķēniņš un otrdienas spēlei nepieteiktais Roberts Jekimovs. Ceturto maiņu veidoja Juris Štāls, Koba Jass un Aleksejs Širokovs, kuriem pievienojās arī Vitālijs Pavlovs.

Nemitīga rotācija tika veikta aizsargu pāros. Iespējams, ka izmainīts tiks pirmais aizsargu pāris, kuru līdz šim veidojis Artūrs Kulda un Krišjānis Rēdlihs. Vairākos vingrinājumos līdzās Kuldam slidoja Kristaps Sotnieks, bet citos - Māris Jass.

Ļoti intensīvi treniņa otrajā daļā tika nodarbināts vārtsargs Edgars Masaļskis, uz kura sargātajiem vārtiem izspēles veidoja Štāls, K.Jass, Ķēniņš, Jekimovs un M.Jass, bet pārējie tikmēr laukuma otrā galā atstrādāja cīņu par ripu pie vārtiem.

Latvijas un Slovākijas izlases turnīra ceturtajā spēlē ceturtdien tiksies plkst.20.15. Slovāku kontā līdz šim ir seši punkti, bet latvieši pie punktiem nav tikuši.

Turpmākajos turnīra mačos Latviju sestdien sagaidīs mačs ar Vāciju, bet pēdējās divas spēles 13. un 14.maijā būs ar Franciju un Somiju.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos. Katrā pilsētā spēlē astoņas vienas apakšgrupas komandas.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!