Foto: LETA
Lai arī Latvijas izlase februārī aizvadītajās Soču olimpiskajās spēlēs sev ir uzlikusi ļoti augstu latiņu, tā vēlas cīnīties un turpināt spēlēt tikpat lieliski, pārliecināts ir jaunos vārtsargs Ivars Punnenovs.

Kā ziņots, Latvijas izlase pēdējā Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlē sestdien savā laukumā ar rezultātu 6:3 (2:0, 3:3, 1:0) uzvarēja Francijas valstsvienību, sacensības noslēdzot ar trešo panākumu pēc kārtas. Latvijas izlasei šī bija sestā pārbaudes spēle pirms pasaules čempionāta un pēdējais mačs savā laukumā.

"Otros ielaistos vārtus ņemu uz sevi, bet pirmo ripu bija grūti redzēt. Galvenais, ka uzvarējām. Iemetām daudz vārtus, tas arī ir labi. Vairākums strādāja, tāpēc esmu apmierināts ar spēli," pēc mača izteicās Punnenovs, kurš Latvijas izlases vārtos pavadīja pusi spēles. "Pēc pirmā mača ar Franciju treneris nebija apmierināts ar laukumā redzēto, tāpēc šoreiz cīnījāmies aktīvāk."

"Vienmēr kaut kur jāpieliek. Vēl nav ieradies galvenais treneris Teds Nolans. Domāju, ka viņš skatīsies spēļu video un tad arī secinās, pie kādām niansēm izlasei vēl ir jāpiestrādā," uzskata vārtsargs, kurš pats jūtoties labā formā. "Par izredzēm tikt uz čempionātu vēl neko nemāku teikt, jo šurp vēl brauks arī Kristers Gudļevskis. Gribās jau tikt, bet dzīve rādīs."

"Iespējams, izlase pēc Sočiem sev ir uzlikusi augstu latiņu, bet komanda Minskā grib cīnīties un turpināt tikpat lieliski kā Sočos, lai varētu braukt mājās ar labām emocijām, kas liks Latvijai lepoties ar saviem hokejistiem," izcēla Punnenovs.

Pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta tiks aizvadītas Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, kad no 1. līdz 3.maijam Latvijas izlase piedalīsies trīs valstu pārbaudes turnīrā. Bez mājiniekiem slovākiem turnīrā piedalīsies vēl Norvēģijas valstsvienība.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. Latvijas izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!