Foto: AFP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionāta mačā otrdien Slovākijas izlase ar rezultātu 5:4 (2:2, 1:1, 2:1) līdzīgā cīņā uzvarēja Francijas vienību, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Slovākijas izlase pirmajā periodā pēc Milana Bartoviča un Tomaša Kopecka metieniem līdz septītajai minūtei izvirzījās vadībā ar 2:0, taču līdz trešdaļas beigām rezultātu izlīdzināja Francijas spēlētāji Joriks Treijē un Tedijs da Kosta. Otrajā trešdaļā Mihals Handžuss vēlreiz vadībā izvirzīja Slovākiju, bet pāris minūtes vēlāk Damjēns Flerī atkal izlīdzināja rezultātu (3:3).

Izšķirošajā trešdaļā Branko Radivojevičs jau trešo reizi deva Slovākijai vadību, bet Antuāns Rasels atkal atjaunoja līdzsvaru rezultātā. Uzvaras vārtus slovāku hokejisti guva 51.minūtē, kad Radivojevičs vēl reiz pārspēja pretinieku vārtsargu. Trešdaļas pēdējās minūtēs Francija izveidoja labus uzbrukumus, kaut arī bija mazākumā, taču spēli glābt nespēja.

Ja Francija šajā mačā būtu svinējusi uzvaru pamatlaikā, tad tā būtu iekļuvusi ceturtdaļfinālā, bet pēc zaudējuma viņiem šis turnīrs ir noslēdzies. A grupas ceturtdaļfināla pāri noskaidrosies pēc ASV un Šveices spēles.


Portāls "Delfi" arī šogad līdzjutējiem piedāvā izvēlēties savu spēles zvaigzni. Pēc katras pasaules čempionāta spēles nobalso par savu mača favorītu!!!

$t1='francija'; $t2='slovakija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!