Foto: F64

Rodrigo Ābols pēc Latvijas izlases pēdējās spēles hokeja pasaules čempionātā (PČ) uzsvēra neatsveramo pieredzi, ko viņš savos gados ir guvis piedaloties savā pirmajā tādā turnīrā.

Ābols atklāja, ka spēlējot izlasē mācījies no komandas pieredzējušajiem spēlētājiem - Jāņa Sprukta, Laura Dārziņa, Kaspara Daugaviņa. Viņš bija priecīgs par to, ka arī zaudējums 2:3 pēcspēles metienos pret Franciju izrādījies ar pozitīvu iznākumu.

"Gājām, darījām ko lika. Nesanāca trīs punkti, dabūjām vienu, bet ar to pietika, lai paliktu elitē," sacīja Ābols, savos 19 gados jaunākais izlases spēlētājs aizvadītajā PČ.

"Līmenis te ir krasi, krasi augstāks nekā KHL [Kontinentālajā hokeja līgā] un arī par centru ir daudz grūtāk nekā par malu, kur pierasts spēlēt. Te var ņemt tikai pozitīvo, jo manā vecumā šeit iegūtā pieredze ir nenovērtējama. Domāju, ka arī komandas sniegums bija labs, jo visās spēlēs sitāmies. Varbūt tas tā neizskatījās, bet, domāju, ka nospēlējām diezgan labi."

Ābols nav pārdzīvojis, kad treneri viņu ir arī nosēdinājuši malā, jo kā jaunam spēlētājam galvenais viņam bijis psiholoģiski nesalūzt.

"Man līgumā vēl gads ar "Dinamo. Vai "Dinamo" būs, nav jājautā man. Ir augstāk stāvošas personas," sacīja Ābols atzīstot, ka PČ aizvadītās spēles noteikti devušas salīdzinoši vairāk nekā aizvadītajā sezonā 14 spēles KHL.

""Dinamo" es spēlēju par malu, kas ir nesalīdzināmi vieglāk, bet teorētiski skaitos kā centrs. Tā ir ļoti, ļoti liela pieredze. Galvenais, kur bija jāstrādā, bija aizsardzība, kur arī centos darīt. Pirmajā spēlē pretim iznāca pavisam cita līmeņa komanda. [Izlasē] arī sanāk 15-16 spēles. Tā ir liela pieredze, ko ne katrs manā vecumā var dabūt."

Ar vienu izcīnīto punktu pret Franciju Latvija saglabāja vietu elites divīzijā. Šāgada čempionātu tā noslēdza 13. vietā.

Latvijas Hokeja federācijas valde izlasei bija izvirzījusi minimālo uzdevumu - izcīnīt vismaz 10.vietu, bet komandai bija jātiecas arī pēc maksimālā - iekļūšanas ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!