Foto: LETA
Latvijas izlases hokejistam Aleksejam Širokovam par piektdien pasaules čempionāta spēlē izdarīto sitienu dāņu hokejistam papildu diskvalifikācija nav piemērota un viņš sestdien varēs piedalīties spēlē pret Kazahstānu, informēja Latvijas valstsvienībā.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase piektdien pasaules čempionāta A apakšgrupas spēlē Maskavā pret Dāniju cieta neveiksmi pēcspēles metienos ar rezultātu 2:3, piedzīvojot piekto zaudējumu piecos mačos. Latvijas valstsvienība pirmo reizi 20 gadu laikā čempionāta pirmajos piecos mačos nav tikusi pie uzvarām un tai sestdien jāaizvada svarīga spēle ar Kazahstānu par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā. Tiesa, vismaz teorētiski Latvija arī nav zaudējusi izredzes tikt ceturtdaļfinālā, taču tad jāuzvar divas atlikušās spēles un jācer uz labvēlīgiem konkurentu cīņu iznākumiem.

Spēlē pret Dāniju A.Širokovs otrā perioda beigās, kad ritēja spēles 36.minūte ar plecu ietriecās galvā Emīlam Kristensenam, nopelnot noraidījumu uz 5+20 minūtēm, kas viņam lika doties uz ģērbtuvēm. Par šādu pārkāpumu Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) disciplinārā komiteja varēja Latvijas spēlētājam piemērot papildu diskvalifikāciju, tomēr tā nav sekojusi un pieredzējušais uzbrucējs varēs sestdien doties laukumā.

Tieši A.Širokova noraidījumu valstsvienības galvenais treneris Leonīds Beresņevs pēc spēles uzskatīja par vienu no zaudējuma lielākajiem iemesliem, jo tā laikā tika patērēts pārāk daudz spēka.

Latvijas izlasei šis bija otrais lielais noraidījums šajā čempionātā, jo spēlē pret Čehiju līdzīgu pārkāpumu veica Ronalds Ķēniņš, taču viņš saņēma uzreiz 25 minūšu spēles sodu, par ko automātiski pienākas spēles diskvalifikācija, tāpēc Ķēniņš izlaida spēli ar Krieviju.

Šajā čempionātā Latvijas izlase ir nopelnījusi 104 soda minūtes un pagaidām ir šī turnīra nekorektākā vienība, apsteidzot Baltkrieviju ar 77 un Dāniju ar 70 soda minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!