Latvijas hokeja izlases vājais punkts pasaules čempionātā ir spēle aizsardzībā, jo pirmajos trīs mačos ir pieļauts pārāk daudz kļūdu, ļaujot pretiniekiem izskriet uz vārtiem, uzskata Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ņižņijnovgorodas "Torpedo" galvenais treneris Pēteris Skudra.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase cīņā pret Krieviju piedzīvoja zaudējumu ar 0:4. Pirms tam Latvija ar 1:2 papildlaikā zaudēja Zviedrijai un ar 3:4 pēcspēles metienos atzina grupas līderes Čehijas pārākumu.

Vērtējot pirmos trīs Latvijas valstsvienības mačus, Skudra sarunā ar Latvijas žurnālistiem izcēla tieši problēmas aizsardzībā.

"Tā spēlēt aizsardzībā vienkārši nedrīkst, jo, ja zviedri un čehi mums daudz ko piedeva, pret Krieviju vairs tā nebija. Pārāk daudz izgājienu viens pret vienu, divi pret nulli, bez ripas spēlējam ārprātīgi," skarbs bija Skudra. "Savukārt, kas saistīts ar uzbrukumu un vairākumu, man liekas, ka Latvija izskatās ļoti labi. Ceru, ka Elvis Merzļikins pēc mača ar Krieviju nesalūzīs psiholoģiski, jo, ja nebūtu viņa, manā uzskatā mūsu vārtos bija jābūt 10-12 "goliem"."

Skudra gan ir pārliecināts, ka Latvijai ir izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā. "Šogad turnīrs interesants, jo ir reālas iespējas aizķerties četriniekā, tikai nedrīkst tā aizsardzībā spēlēt, jo neviens vārtsargs nespēs izvilkt tik daudz momentu. Ko darīt? To var labot ar video skatīšanos, kaut vai pa aizsargu grupām vai pieciniekiem, kaut pa nakti lai skatās, lai no malas paši redz, kādas ārprātīgas lietas viņi dara uz laukuma. Otrais "gols" pret Krieviju bija kaut kāds ārprāts - divi uzbrucēji aizbrauca aiz vārtiem, atstājot to priekšā divus pretiniekus. Tas ir koncentrācijas trūkums un spēles disciplīnas trūkums, esot bez ripas. Spēlētājiem jāsaprot atbildība laukumā. Ar ripu Latvijai viss ir kārtībā, meistarības līmenis ir labs, momentu ir daudz, bet spēle bez ripas ir daudz svarīgāka. Ar šādu sniegumu mēs Dāniju un Norvēģiju neuzvarēsim. Jā, viņiem mēs vairāk iemetīsim, bet aizsardzībā ir jābūt labākiem," uzskata Skudra.

"Iepriekš lasīju presē, ka vairāk ir strādāts pie aizsardzības, bet, godīgi sakot, es to neredzu. It kā cenšas kaut ko spēlēt, taču vai nav iemācīti, vai izšķirošos brīžos čaļiem pietrūkst koncentrācijas. Protams, aizsardzības grupa mums nav tā spēcīgākā, pietrūkst pieredzes un tie nav vadošie spēlētāji, kas arī atstāj savu iespaidu. Tomēr elementāras lietas vajag izpildīt," pauda treneris.

Tostarp par Latvijas izlases spēli vairākumā viņš vairs nebija tik kritisks. "Patika, ka pret Krieviju bija daudz vairākumu, ka čaļi iet un sitas. Krievijas disciplīna nebija augstākajā līmenī, tā bija iespēja Latvijai aizķerties un nozagt punktiņu, taču šoreiz vairākumā nospēlējām nedaudz pasīvi un statiski, nedabūjām ripu tik bieži līdz vārtiem, lai iemestu kādu goliņu," pauda bijušais vārtsargs.

Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš šo sezonu aizvadīja pie Skudras "Torpedo" komandā un tur spēlēs arī nākamās divas sezonas. "Daugaviņš spēles pirmajā pusē bija nedaudz pasīvs, bet tās otrajā pusē viņš paņēma iniciatīvu uz sevi. Tomēr diemžēl nedabūja ripu līdz vārtiem. Uzbrukuma zonā man patika viņa spēle, jo ne no kā viņš var uzrīkot momentu. Kaspars neitrālajā zonā grib izspiest vairāk, nekā iespējams, jo brīžiem vajag nospēlēt vienkāršāk, taču spēle uzbrukuma zonā ir viņa maize," kapteiņa sniegumu komentēja Skudra.

Viņš izcēla arī vairākus citus Latvijas izlases spēlētājus. "Man patīk Andra Džeriņa spēle, negaidīti labi viņš parāda sevi uzbrukumā. Miks Indrašis ir individuāli ļoti spēcīgs spēlētājs, šoreiz parādīja divus skaistus momentus. Viņu ir interesanti skatīties. Patīk arī Rodrigo Ābola sniegums, jo var redzēt, ka tur ir daudz potenciāla. Jā, varbūt vēl par jaunu un trūkst pieredzes, bet viņš izceļas. Savukārt Merzļikins parāda, kādas klases vārtsargs viņš ir kļuvis, un domāju, ka nākotnē būs tikai labāks," slavēja Skudra.

Jau ziņots, ka pēc pirmdien aizvadītajām spēlēm pasaules čempionāta A apakšgrupā līdere ar astoņiem punktiem trijos mačos ir Čehija, kurai ar attiecīgi sešiem un pieciem punktiem seko Krievija un Zviedrija. Trīs punktus guvusi Dānija, bet pa diviem punktiem izcīnījušas pārējās četras grupas komandas - Kazahstāna, Latvija, Šveice un Norvēģija.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs trešdien, tiekoties ar Šveices valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!