Foto: AP/Scanpix
Slovākijas hokeja izlase pirmdien Helsinkos guva savu pirmo uzvaru sī gada pasaules čempionātā, ar 4:2 (3:1, 0:1, 1:0) pieveica ASV izlasi.

Amerikāņiem tas bija pirmais zaudējums, bet slovāki izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru, kas ļauj tai vēl pacīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Slovāki jau mača pirmajā periodā ieguva izšķirošo pārsvaru – pirmajā minūtē vārtus guva Dominiks Garnaks, bet 16.minūtē Branko Radivojevičs. Amerikāņi ātri viensu vārtus atguva (Džastins Faulks), bet perioda izskaņā Andžejs Sekera atjaunoja slovākiem divu vārtu pārsvaru.

Otrā perioda noslēgumā Pola Ščastnija gūtie vārti atjaunoja ASV izlasei cerības uz paglābšanos. Pēdējā trešdaļā līdz pat pēdējai minūtei ripa nelidoja vārtos, amerikāņi noņēma vārtsargu, ko izmantoja slovāki – Miroslavs Šatans ripu iemeta tukšos vārtos un izgaisināja pēdējās šaubas par uzvarētāju šajā mačā.


Portāls "Delfi" arī šogad līdzjutējiem piedāvā izvēlēties savu spēles zvaigzni. Pēc katras pasaules čempionāta spēles nobalso par savu mača favorītu!!!

$t1='asv'; $t2='slovakija'; include("/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2012/delfistar/bestplayer5.inc");?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!